08/12/2022 08/12/2022 Το Ιδρυμα Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει Εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο: “ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ” στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00. Εόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων ερμηνεύει ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής, με χοράρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης. Το «μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα» της μεγάλης...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 12:18

Ζωντανά από την Pemptousia TV η εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής “ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ”

Διαδώστε:
Ζωντανά από την Pemptousia TV η εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής “ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ”

Το Ιδρυμα Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνει Εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο: “ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ” στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00.

Εόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων ερμηνεύει ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής, με χοράρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης.

Το «μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα» της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων ενδύεται με πανηγυρική υμνολογία ερμηνευόμενη μέσα από το φάσμα των ειδών της μελοποιίας, ενώ η ανάδειξη των παραδοσιακών τυπικών διατάξεων μάς οδηγεί στο «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη.»

Παρουσιάζει ο Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α.

Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση από την διαδικτυακή τηλεόραση Πεμπτουσία TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων