19/07/2023 20/07/2023 Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά το απόγευμα της Τετάρτης 19ης Ιουλίου 2023 τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία, καθώς και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής. Στον Εσπερινό...
19 Ιουλίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 2:25

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά το απόγευμα της Τετάρτης 19ης Ιουλίου 2023 τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία, καθώς και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη τον Εσπερινό και τη Λιτανεία

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το βίο και τις αρετές του Προφήτη Ηλία εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο αναδείχθηκε σε «πύρινο Προφήτη» του οποίου, όπως είπε, η καρδιά ήταν δοσμένη στην λατρεία του Θεού του Αληθινού, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια έμμεση αναφορά στις φωτιές που μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας. «Έντονη και διάπυρη είναι η προσευχή μας ούτως ώστε ο Προφήτης Ηλίας να καταπαύσει αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές και να ανάψει τις άλλες φωτιές, το πυρ της αγάπης και το πυρ του ζήλου προς τον Αληθινό Θεό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις Ιερές Ακολουθίες και μετά το πέρας αυτών στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV στην κατηγορία «Ιερές Ακολουθίες με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία», την οποία θα βρείτε στις «Εκπομπές».

Aναλυτικά το πρόγραμμα της πανηγύρεως:

Ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, πλησίον του κέντρου ερευνών «Δημόκριτος», στην οδό Προφήτου Ηλιού αριθμός 17 στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, άρχισε το 1957 και ολοκληρώθηκε το 1966. Εγκαινιάσθηκε την 23η Νοεμβρίου 1980.

Ο Ιερός Ναός είναι τρισυπόστατος και τιμάται στον Ένδοξο Προφήτη Ηλία το Θεσβίτη. Στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού υπάρχει Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης. Στο αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού υπάρχει Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων