11/08/2023 11/08/2023 Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2023:  Η ψηφιακή τηλεόραση Pemptousia TV, το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και το διαδικτυακό περιοδικό Pemptousia.gr από την Τρίτη 1 Αυγούστου, μεταδίδουν ζωντανά τις ιερές ακολουθίες του Μεγάλου και του...
11 Αυγούστου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 19:56

Δείτε το βίντεο από τη Μικρή Παράκληση προς τη Θεοτόκο από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής

Διαδώστε:
Δείτε το βίντεο από τη Μικρή Παράκληση προς τη Θεοτόκο από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2023:

Η ψηφιακή τηλεόραση Pemptousia TV, το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και το διαδικτυακό περιοδικό Pemptousia.gr από την Τρίτη 1 Αυγούστου, μεταδίδουν ζωντανά τις ιερές ακολουθίες του Μεγάλου και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Οι ιερές ακολουθίες θα μεταδίδονται από τις 18:30 έως τις 19:30 όλες τις ημέρες κατά τις οποίες θα τελούνται.

Το χρονικό διάστημα του Δεκαπενταύγουστου είναι μια περίοδος του Εκκλησιαστικού έτους, κατά την οποία η ορθόδοξη ψυχή στρέφει τα μάτια με βαθιά κατά­νυξη προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Οι Παρακλητικοί Κανόνες, ο Μικρός και ο Μέγας ή απλώς η Μικρή και η Μεγάλη Παράκληση – επειδή δια των ύμνων αυτών οι πιστοί παρακαλούν την Παναγία να ακού­σει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους – ψάλλονται , εναλλάξ, δη­λαδή την μία μέρα ψάλλεται η Μεγάλη και την άλλη η Μικρή. Μόνο κατά τους εσπερι­νούς των Σαββάτων και της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου δεν ψάλλον­ται οι Παρακλήσεις.

Αναλυτικά για φέτος η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ψάλλεται στις:

1 Αυγούστου

3 Αυγούστου

7 Αυγούστου

9 Αυγούστου

11 Αυγούστου

Η Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ψάλλεται στις:

2 Αυγούστου

4 Αυγούστου

6 Αυγούστου

8 Αυγούστου

10 Αυγούστου

13 Αυγούστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων