19/12/2022 20/12/2022 Η Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο «ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022. Παρακολουθήστε σε επανάληψη την εκδήλωση Εόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων ερμηνεύει ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής, με χοράρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, Πρωτοψάλτη και...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 0:57

«ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ»: Μουσική εκδήλωση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ»: Μουσική εκδήλωση  στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο «ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την εκδήλωση

Εόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων ερμηνεύει ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής, με χοράρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης.

Το «μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα» της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων ενδύεται με πανηγυρική υμνολογία ερμηνευόμενη μέσα από το φάσμα των ειδών της μελοποιίας, ενώ η ανάδειξη των παραδοσιακών τυπικών διατάξεων μάς οδηγεί στο «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη.»

Παρουσιάζει ο Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων