28/03/2023 28/03/2023 Στην ανάγκη οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αφρικής να έχουν οικονομική αυτάρκεια ώστε να μπορούν συντηρούν τη μισθοδοσία των κληρικών αλλά και τους ναούς τους αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο Ιεραποστολικό Διαδικτυακό Σεμινάριο «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργάνωσε και σήμερα Τρίτη η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης. Υπογράμμισε δε ότι...
28 Μαρτίου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 23:13

Μπουκόμπας: Η ιεραποστολή πρέπει να έχει οικονομική αυτάρκεια

Διαδώστε:
Μπουκόμπας: Η ιεραποστολή πρέπει να έχει οικονομική αυτάρκεια

Στην ανάγκη οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αφρικής να έχουν οικονομική αυτάρκεια ώστε να μπορούν συντηρούν τη μισθοδοσία των κληρικών αλλά και τους ναούς τους αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο Ιεραποστολικό Διαδικτυακό Σεμινάριο «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργάνωσε και σήμερα Τρίτη η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης.


Υπογράμμισε δε ότι τα χρήματα της Ιεραποστολής προέρχονται από την Μητέρα Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και τόνισε την ανάγκη οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αφρικής να αλλάξουν τη νοοτροπία που εισήγαγε η αποικιοκρατία, δηλαδή το πνεύμα δουλείας και εξάρτησης.

«Εμείς έχουμε το μυαλό και εσείς τα χέρια», τους έλεγαν οι αποικιοκράτες και πρόσθεσε: «Είναι επικίνδυνο να υποβιβάζεις τους ανθρώπους».

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να οργανωθεί ο ντόπιος πληθυσμός της Τανζανίας, ώστε να είναι οικονομικά αυτάρκης.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο ανέγερσης Ανώτερης Αγροτικής Σχολής, η οποία θα διδάξει τους νέους πως να καλλιεργούν καλύτερα τη γη και να έχουν μεγαλύτερη απόδοση. Η επένδυση θα είναι από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και «θα υπάρξει βοήθεια από τους αδελφούς της Αγγλίας», είπε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας.

Μίλησε επίσης, για τη δημογραφική σύνθεση της χώρας, αναφέροντας ότι το 60% του πληθυσμού είναι κάτω από 30 ετών.

«Το μέλλον της Ορθοδοξίας είναι η Αφρική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Τα θέματα του σεμιναρίου

Ο διδάσκων Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, μίλησε σήμερα Τρίτη για τα φλέγοντα θέματα: «Η Ιεραποστολή των μη Ιεραποστόλων» και «Μαγεία και θαύμα από χριστιανική σκοπιά».

Στις 4 Απριλίου το τελευταίο μάθημα

Κατόπιν αιτήματος πολλών συμμετεχόντων, η ημερομηνία του τελευταίου μαθήματος μετατέθηκε και επομένως ο κύκλος του Σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2023.

Ο Θεοφιλέστατος θα μιλήσει για τα εξής θέματα:

«Η αρχή της προσαρμογής της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στους τοπικούς πολιτισμούς, γλώσσα-μουσική-ζωγραφική-αρχιτεκτονική-έθιμα»

«Η προσαρμογή στο έργο του π. Κοσμά Γρηγοριάτη»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

2ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

3ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

4ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

5ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

6ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

7ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

8ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

9ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

10ο μάθημα του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων