21/11/2021 21/11/2021 H ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv μετέδωσε ΖΩΝΤΑΝΑ τον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους μετά την πρόσφατη αναγραφή στο αγιολόγιο της Εκκλησίας του...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 21:10

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου

H ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv μετέδωσε ΖΩΝΤΑΝΑ τον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους μετά την πρόσφατη αναγραφή στο αγιολόγιο της Εκκλησίας του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, με συγκίνηση ανακοίνωσε τον ερχομό του Παναγιωτάτου στο Ιερό Μετόχιο όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Η Άφιξη και Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ι. Μετοχίου. Ακολούθησε η Τελετή ονοματοδοσίας της παρακειμένης οδού «Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου» υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου και η τελετή επί τη αγιοκατατάξει του Οσίου Ιερωνύμου με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Αργότερα, ο Παναγιώτατος ευλόγησε τον Θεμέλιο Λίθο ανεγέρσεως του ι. Κιβωρίου επί του τάφου του Αγίου.

Παρίσταντο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ π. Ελισαίος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Ο ερχομός του Πατριάρχη και η νέα οδός Αγίου Ιερωνύμου στον Βύρωνα:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Η είσοδος του Παναγιωτάτου στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου και ο Πανηγυρικός Εσπερινός:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Ο θερμός χαιρετισμός προς τον Παναγιώτατο εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Αρχιμ. π. Ελισαίου:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ- Η ομιλία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου στον Βύρωνα Αττικής για την επίσημη Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Θερμό χαιρετισμό απήυθυνε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτινός:

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον τάφο του Αγίου Ιερωνύμου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εορτασμοί καλύπτονται τηλεοπτικά σε ζωντανές μεταδόσεις απο το ψηφιακό κανάλι PEMPTOUSIATV και δημοσιογραφικά από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr, orthodoxianewsagency.gr).

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων