11/11/2022 12/11/2022 Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Pemptousia TV μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ζωντανά την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία ενώπιον του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας. Δείτε την Θεία Λειτουργία ΕΔΩ...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 7:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 7:07

Πειραιάς – Αγία Ζώνη: Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Πειραιάς – Αγία Ζώνη: Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον Άγιο Νικόλαο

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Pemptousia TV μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ζωντανά την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία ενώπιον του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Δείτε την Θεία Λειτουργία ΕΔΩ

Η Αγία Ζώνη αφίχθη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων. Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Έως και τις 13 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία Ζώνη θα επιστρέψει στο Άγιον Όρος, ο Πειραιάς και ιδιαίτερα ο ναός του Αγίου Νικολάου αποτελούν το προσκυνηματικό επίκεντρο στο λεκανοπέδιο Αττικής με χιλιάδες πιστούς καθημερινά να στέκονται με ευλάβεια και υπομονή στην ουρά για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Για το λόγο αυτό ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο ενώ καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά, αλλά και σε επανάληψη, από την ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV.

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων