17/11/2021 17/11/2021 Ολοκληρώθηκε η Α’ Συνεδρία του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Την Συνεδρία αυτή, όπως και τις υπόλοιπες 16, που θα...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 13:14

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για το 1821 (βίντεο)

Διαδώστε:
Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για το 1821 (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η Α’ Συνεδρία του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την Συνεδρία αυτή, όπως και τις υπόλοιπες 16, που θα πραγματοποιηθούν έως τις 29 Μαρτίου, παρακολουθήσατε από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV.

Πρώτος εισηγητής, στις 10:30 π.μ., ήταν ο Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, Σωτήρης Αμάραντος, που ανέπτυξε το θέμα “Ο Ελληνισμός πριν την Επανάσταση του 1821”. Ακολούθησε η εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόστολου Νικολαΐδη, με τίτλο “Το κοινοβιακό πνεύμα στην οργάνωση του Γένους κατά την Τουρκοκρατία” και έπειτα η εισήγηση του Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Μιχαήλ Τρίτος, με τίτλο: “Η παιδεία του Γένους και η ελληνική Επανάσταση”.

Σχολίασαν: ο κ. Ευάγγελος Χρυσός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Khahil.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συνολικά θα λάβουν μέρος 34 Εισηγητές και Σχολιαστές. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Pemptousia ΤV, το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το Διαδικτυακό Περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων