05/05/2023 08/05/2023 Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την κεντρική συναυλία παραδοσιακής και Έντεχνης Βυζαντινής Μουσικής με την Ορχήστρα «ΡΩΜΑΝΑ» του Μανώλη Καρπάθιου και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο Νταραβάνογλου με τίτλο «Από το Βυζάντιο στην Ελληνική Μουσική». Συμμετείχε το τμήμα παραδοσιακής Μουσικής της Αγίας Σιών. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου...
05 Μαΐου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 15:38

Τα «Θεοδώρεια 2023» στην Pemptousia TV – 3η ημέρα: Συναυλία του 2oυ Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης

Διαδώστε:
Τα «Θεοδώρεια 2023» στην Pemptousia TV – 3η ημέρα: Συναυλία του 2oυ Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την κεντρική συναυλία παραδοσιακής και Έντεχνης Βυζαντινής Μουσικής με την Ορχήστρα «ΡΩΜΑΝΑ» του Μανώλη Καρπάθιου και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο Νταραβάνογλου με τίτλο «Από το Βυζάντιο στην Ελληνική Μουσική». Συμμετείχε το τμήμα παραδοσιακής Μουσικής της Αγίας Σιών.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του 2oυ Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης Δήμου Μυτιλήνης «Θεοδώρεια» .

Το πρόγραμμα περιελάμβάνε επίσης ομιλία σχετικά με τη Βυζαντινή Λέσβο από τον προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ.  Παύλο Τριανταφυλλίδη 

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΘΕΟΔΩΡΕΙΩΝ 2023»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται το 2ο Φεστιβάλ Χριστιανικής Τέχνης του Δήμου Μυτιλήνης με τίτλο «Θεοδώρεια» από τις 3 Μαΐου έως τις 7 Μαΐου 2023.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, ο στόχος είναι «ο Αγιοτόκος τόπος μας με τη μεγάλη θρησκευτική πολιτιστική παράδοσή να αναδειχτεί ανάλογα κατά πως του αξίζει  σε τόπο προβολής και ανάδειξης της Χριστιανικής Τέχνης σε όλα τα επίπεδα κεντρική μορφή τον πολιούχο του Άγιο».

6 Μαΐου Σάββατο απόγευμα:  Ο Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου της Πόλεως στο Μητροπολιτικό Ναό

7 Μαΐου, Κυριακή Δ΄του Πάσχα: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση του Ι. λειψάνου του Νεομάρτυρος Αγ. Θεοδώρου του Βυζαντίου στην προκυμαία της Μυτιλήνης με τη συμμετοχή όλου του κλήρου του νησιού , των αρχών ,  των σχολείων της πόλης, του Στρατού ,  και πολιτιστικών συλλόγων 

Οργάνωση: Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης Δήμου Μυτιλήνης: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης, Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του  Ι. Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ.κ. Ιερωνύμου

Μεγάλοι Χορηγοί: Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης  Παναγιώτης Δ. Τσακύρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων