08/06/2020 08/06/2020 «Τα θεία πρόσωπα δεν επιβάλλουν το καθένα τη δική του παρουσία, αλλά το ένα μαρτυρεί περί του άλλου. Γι΄αυτόν το λόγο, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός είπε ότι «ο Υιός είναι εικόνα του Πατρός και το Πνεύμα είναι η εικόνα του Υιού». Κατά συνέπεια, το τρίτο πρόσωπο της Τριάδος είναι το μόνο που δεν εικονίζεται...
08 Ιουνίου, 2020 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 15:32

Άγιο Πνεύμα: το βασιλικό χρίσμα του Χριστού!

Διαδώστε:
Άγιο Πνεύμα: το βασιλικό χρίσμα του Χριστού!

«Τα θεία πρόσωπα δεν επιβάλλουν το καθένα τη δική του παρουσία, αλλά το ένα μαρτυρεί περί του άλλου. Γι΄αυτόν το λόγο, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός είπε ότι «ο Υιός είναι εικόνα του Πατρός και το Πνεύμα είναι η εικόνα του Υιού». Κατά συνέπεια, το τρίτο πρόσωπο της Τριάδος είναι το μόνο που δεν εικονίζεται σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Το Άγιο Πνεύμα ως Πρόσωπο παραμένει αφανέρωτο, κεκρυμμένο, αποκρύπτοντας τον εαυτό του, μέσα στην ίδια του την εμφάνεια. Το Άγιο Πνεύμα είναι το βασιλικό χρίσμα του Χριστού, αλλά και όλων των χριστιανών, οι οποίοι καλούνται να συμβασιλέψουν με αυτόν στον μέλλοντα αιώνα. Τότε είναι που το Τρίτο Πρόσωπο, τώρα άγνωστο και μη εικονιζόμενο σε κάποιο άλλο πρόσωπο της Τριάδος, θα φανερωθεί στο πρόσωπο των θεωμένων ανθρώπων, διότι, εικόνα του θα είναι το πλήθος των αγίων».

(Βλαδίμηρος Λόσσκυ, επιφανής Ρώσος θεολόγος, που στιγματίστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ως παιδί υπήρξε μάρτυρας της δίκης και της εκτέλεσης από το Σοβιετικό καθεστώς του Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης Βενιαμίν, ο οποίος αργότερα ανακηρύχθηκε άγιος.)

Από την σελίδα της Ενορίας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στο facebook

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων