17/02/2024 17/02/2024 Όταν άκουσαν οι κάτοικοι της Πάφου ότι στην πόλη των Σόλων γίνονται πολλές θεραπείες από τον άγιο Αυξίβιο επίσκοπο Σόλων ο οποίος είχε κοιμηθεί, μαζεύτηκαν σαράντα άνδρες οι οποίοι ενοχλούνταν από ακάθαρτα πνεύματα και ξεκίνησαν για να πάνε στον τάφο του. Καθ’ οδόν και όταν έφτασαν σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τους Σόλους, εμφανίστηκε...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2024 - 15:29

Άγιος Αυξίβιος: Οι 40 θεραπευμένοι πήγαν τρέχοντας στους Σόλους και διηγούνταν την εμφάνιση του αγίου

Διαδώστε:
Άγιος Αυξίβιος: Οι 40 θεραπευμένοι πήγαν τρέχοντας στους Σόλους και διηγούνταν την εμφάνιση του αγίου

Όταν άκουσαν οι κάτοικοι της Πάφου ότι στην πόλη των Σόλων γίνονται πολλές θεραπείες από τον άγιο Αυξίβιο επίσκοπο Σόλων ο οποίος είχε κοιμηθεί, μαζεύτηκαν σαράντα άνδρες οι οποίοι ενοχλούνταν από ακάθαρτα πνεύματα και ξεκίνησαν για να πάνε στον τάφο του.

Καθ’ οδόν και όταν έφτασαν σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τους Σόλους, εμφανίστηκε σ’ αυτούς ο άγιος Αυξίβιος και αφού έδιωξε τα ακάθαρτα πνεύματα που τους ταλαιπωρούσαν τους θεράπευσε διά της χάριτος του Θεού.

Και τότε, οι θεραπευθέντες άντρες άρχισαν από την χαρά τους να τρέχουν και όταν έφτασαν στους Σόλους και διηγήθηκαν στους κατοίκους της πόλης τι ακριβώς τους συνέβη καθ’ οδόν και αυτοί δόξασαν τον Θεό.

Ακολούθως, πήγαν στο σημείο όπου βρισκόταν η λάρνακα με το άγιο λείψανο του αγίου Αυξιβίου και αφού έπεσαν μπροστά της ευχαριστούσαν τον Θεό που δόξασε τον άγιο ο οποίος τους θεράπευσε.

Όταν επέστρεψαν υγιείς και με ειρήνη στην καρδιά στην πατρίδα τους την Πάφο άρχισαν να τιμούν και να γιορτάζουν, ιδιαιτέρως, τον άγιο κάτι που γίνεται μέχρι τις μέρες μας.

Η μνήμη του τιμάται στις 17 Φεβρουαρίου.

Διασκευή από τον «Μέγα Συναξαριστή της Εκκλησίας», μήνας Φεβρουάριος, τόμος β’.

(Διασκευή – επιμέλεια: Στέλιος Κούκος / Πηγή: pemptousia.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων