03/12/2023 03/12/2023 Όσιος Πορφύριος (1906-1991) Πηγαίναμε, με φίλο, για διεκπεραίωση κάποιας εργασίας του Μοναστηριού και είχαμε μαζί μας, στο αυτοκίνητο και τον Γέροντα [τον όσιο Πορφύριο]. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα, ότι περνούσαμε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των χιλιαστών. Αισθάνθηκα να με κατακλύζη η θλίψη και η αγανάκτηση, για το ψυχοφθόρο έργο των αιρετικών αυτών, οι όποιοι, αντί...
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 17:37

Άγιος Πορφύριος: Ξέρετε πώς καταπολεμείται ο χιλιασμός;

Διαδώστε:
Άγιος Πορφύριος: Ξέρετε πώς καταπολεμείται ο χιλιασμός;

Όσιος Πορφύριος (1906-1991)

Πηγαίναμε, με φίλο, για διεκπεραίωση κάποιας εργασίας του Μοναστηριού και είχαμε μαζί μας, στο αυτοκίνητο και τον Γέροντα [τον όσιο Πορφύριο].

Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα, ότι περνούσαμε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των χιλιαστών.

Αισθάνθηκα να με κατακλύζη η θλίψη και η αγανάκτηση, για το ψυχοφθόρο έργο των αιρετικών αυτών, οι όποιοι, αντί να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους, αγωνίζονται να κλονίσουν την πίστη στο Χριστό, ψυχών «υπέρ ων Χριστός απέθανε» και ανεστήθη.

Ο Γέροντας σιωπούσε.

Κάποια στιγμή συλλογίσθηκα:
Τι να σκέφτεται άραγε ο Γέροντας, δεν αγανακτεί βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους και τα έργα τους;

Αλλά αμέσως άκουσα τον Γέροντα να λέη:
«Ε, κι αυτοί οι ταλαίπωροι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, ο Θεός να τους ελεήση. Μερικοί χριστιανοί αγανακτούν εναντίον τους, άλλοι, πάλι, τσακώνονται μαζί τους και τους βρίζουν, άλλοι τους καταδιώκουν στα δικαστήρια. Όμως δεν καταπολεμείται έτσι ο χιλιασμός. Ξέρετε πως καταπολεμείται; Όταν εμείς αγιασθούμε».

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γιαννιτσιώτη, «Κοντά στον Γέροντα Πορφύριο», έκδοση του Ιερού Ησυχαστηρίου η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Αθήναι 1995.

Πηγή: pemptousia.gr (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων