27/01/2020 27/01/2020 Μία συγκλονιστική όσο και συγκινητική αναφορά σε θαυμαστή Εμπειρία του Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα, δίνει μια αντιπροσωπευτική αίσθηση της θεϊκής σχέσης μεταξύ του Χριστού και της Μητρός του, όπως εκείνη ξετυλίγεται από μιας μορφής συζήτηση μεταξύ Τους.  Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φιλοθέου Αρχιμ. Νικόδημος αναφέρθηκε την ώρα της τράπεζας στον αείμνηστο γέροντα Εφραίμ Αριζονίτη. Στη...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 21:42

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης: Η Παναγία κάποτε Τον παρακαλούσε μα Εκείνος αρνείτο

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης: Η Παναγία κάποτε Τον παρακαλούσε μα Εκείνος αρνείτο

Μία συγκλονιστική όσο και συγκινητική αναφορά σε θαυμαστή Εμπειρία του Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα, δίνει μια αντιπροσωπευτική αίσθηση της θεϊκής σχέσης μεταξύ του Χριστού και της Μητρός του, όπως εκείνη ξετυλίγεται από μιας μορφής συζήτηση μεταξύ Τους. 

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φιλοθέου Αρχιμ. Νικόδημος αναφέρθηκε την ώρα της τράπεζας στον αείμνηστο γέροντα Εφραίμ Αριζονίτη. Στη σύντομη ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων: «Κάποια στιγμή ο Γέροντας Εφραίμ είδε τον Χριστό με την Παναγία. Επειδή ο Γέροντας έκανε πολύ προσευχή για την πατρίδα μας πάντα, είδε ότι η Παναγία παρακαλούσε το Χριστό να σκεπάσει την Ελλάδα, αλλά ο Χριστός αρνούνταν.

Αρνούνταν για την αμαρτία και ειδικά για τις σαρκικές αμαρτίες. Οι Ευρωπαίοι, οι ξένοι δεν έχουν σχέση με εμάς τους Ορθοδόξους. Εμείς οι Ορθόδοξοι και οι Έλληνες ειδικά έχουμε άλλη παράδοση. Τον παρακαλούσε η Παναγία, όμως ο Χριστός αρνούνταν. Μα παιδί μου είναι δικοί μας, ήταν δικοί μας, τους σκεπάζαμε και τους βοηθούσαμε όσο μας λάτρευαν, τώρα μας ξέχασαν οι Έλληνες. Προσπαθούσε η Παναγία, ο Χριστός αρνούνταν.

Πριν αποχωρήσει ο Χριστός είπε, εγώ θέλω να τους σώσω αλλά να δω μετάνοια. Φεύγει ο Χριστός, μένει η Παναγία μόνη της και μη έχοντας τι άλλο να κάνει, έβγαλε το ωμοφόριό της και σκέπασε την Ελλάδα» όπως ανέφερε με έκδηλη συγκίνηση ο Αρχιμ. Νικόδημος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων