12/12/2021 12/12/2021 Θαυμαστό γεγονός από το μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό Διηγείται ο ίδιος ο «παθών» με μήνυμά του (στα αγγλικά)  σε γνωστό του: Αυτός ο Άγιος (στμ εννοεί τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό) είναι φοβερός. Μπορώ να διηγηθώ ένα μικρό περιστατικο για αυτό. Το 2016 επισκέφθηκα το Μοναστήρι (στμ εννοεί την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου) και ενώ...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 19:03

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Μαρτυρία «παθόντος» για θαυμαστό γεγονός

Διαδώστε:
Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Μαρτυρία «παθόντος» για θαυμαστό γεγονός

Θαυμαστό γεγονός από το μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

Διηγείται ο ίδιος ο «παθών» με μήνυμά του (στα αγγλικά)  σε γνωστό του:

Αυτός ο Άγιος (στμ εννοεί τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό) είναι φοβερός.

Μπορώ να διηγηθώ ένα μικρό περιστατικο για αυτό.

Το 2016 επισκέφθηκα το Μοναστήρι (στμ εννοεί την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου) και ενώ βρισκόμουν εκεί ήθελα να πάρω ένα πετραδάκι σαν ενθύμιο από το Άγιον Όρος για ένα πρώην φίλο κατόπιν παράκλησής του.

Βρήκα τον τάφο του Αγίου και είδα τις λευκές πέτρες. Σκέφτηκα· πραγματικά θέλω να πάρω μια πέτρα από κει για τον πρώην φίλο μου. Μια φωνή όμως μέσα μου μου έλεγε «όχι» και πως θα ήταν αμαρτία να πάρω μια πέτρα από τον τάφο.

Επέστρεψα στους κοιτώνες της Μονής. Μια άλλη φωνή μου τριβέλιζε το μυαλό να πάρω την πέτρα. Σκέφτηκα, θα πάω ξανά και θα δω· ίσως να πω μια μικρή προσευχή κατά τη διάρκεια της διαδρομής για να με βοηθήσει ν’ αποφασίσω ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να πράξω. Μελετούσα ξανά και ξανά τα βηματά μου και σκεφτόμουνα όλα όσα είχαν σχέση με τα σχέδια του Μοναστηριού συμπεριλαμβανομένου και με το που βρισκόταν τοποθετημένος ο τάφος σε σχέση με το Καθολικό της Μονής.

Πήγα πίσω και δεν μπορούσα να τον βρω είχε εξαφανιστεί. Περπάτησα γύρω-γύρω, μπρος-πίσω, μέσα-έξω. Πήγα τον γύρο του Μοναστηριού και ούτε εκείνη τη μέρα αλλά ούτε και την επόμενη μπορούσα να τον βρω. Κυριολεκτικά είχε γίνει αόρατος για μένα και ο Άγιος μου έδωσε ένα οδυνηρό μάθημα να μην παίρνω πέτρες από τάφους που ανήκουν σε οποιονδήποτε.

ο παθών…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων