10/05/2022 11/05/2022 Όταν είχε έρθει ο γέροντας Αθανάσιος στην Αθήνα το 2018 για την ομιλία που έκανε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στα Δημήτρια, όπως πάντα -μετά τη ομιλία- τον περίμενε πολύς κόσμος έξω από το ναό για να πάρει την ευχή του. Ήταν και μια παρέα από κορίτσια της ενορίας. Καθώς πλησίαζαν εκείνες για να...
10 Μαΐου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 0:01

Γιατί ο Χριστός μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε πρώτα στις Mυροφόρες;

Διαδώστε:
Γιατί ο Χριστός μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε πρώτα στις Mυροφόρες;

Όταν είχε έρθει ο γέροντας Αθανάσιος στην Αθήνα το 2018 για την ομιλία που έκανε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στα Δημήτρια, όπως πάντα -μετά τη ομιλία- τον περίμενε πολύς κόσμος έξω από το ναό για να πάρει την ευχή του.

Ήταν και μια παρέα από κορίτσια της ενορίας. Καθώς πλησίαζαν εκείνες για να πάρουν την ευχή του και να τον χαιρετήσουν, τους λέει με σοβαρό ύφος ο γέροντας:

– Ελάτε εσείς εδώ να σας ρωτήσω κάτι.

Για πείτε μου, γιατί ο Χριστός μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε πρώτα στις γυναίκες (στις μυροφόρες) και μετά στους μαθητές Του; Ξέρετε;;

Κοιτάζονταν εκείνες μεταξύ τους, κοίταζαν και τον γέροντα, τίποτα. Δεν απάντησαν τίποτα. Λέει τότε ο γέροντας:

– Για να είναι σίγουρος ότι θα διαδοθεί το νέο παντού!!

Την ευχή του να έχουμε!

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων