01/06/2021 01/06/2021 Το Άγιο Πνεύμα ως πρόσωπο της Αγίας Τριάδος «Το σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον» Στη βιβλική και πατερική Θεολογία η Ανάληψη του Χριστού συνδέεται άρρηκτα με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Η έλευση του Παρακλήτου είναι σαφές ότι αποτελεί οργανική συνέχεια του επίγειου έργου του Χριστού και συμπεριλαμβάνεται στα σωτήρια αποτελέσματα της ένσαρκης οικονομίας του...
01 Ιουνίου, 2021 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 17:29

H σημασία του Αγίου Πνεύματος

Διαδώστε:
H σημασία του Αγίου Πνεύματος

Το Άγιο Πνεύμα ως πρόσωπο της Αγίας Τριάδος

«Το σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον»

Στη βιβλική και πατερική Θεολογία η Ανάληψη του Χριστού συνδέεται άρρηκτα με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Η έλευση του Παρακλήτου είναι σαφές ότι αποτελεί οργανική συνέχεια του επίγειου έργου του Χριστού και συμπεριλαμβάνεται στα σωτήρια αποτελέσματα της ένσαρκης οικονομίας του Θεανθρώπου. Αν ο Χριστός με την προσαγωγή της ανθρώπινης φύσης στο Θεό και Πατέρα, περατώνει το έργο της οικονομίας του, αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να ενεργεί και να έλκει τις ιδιαίτερες ανθρώπινες υποστάσεις εκεί όπου αυτός εισήλθε ως Πρόδρομος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο christianityart.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων