15/01/2020 15/01/2020 Μία κυριολεκτικά »χειρουργική» προσέγγιση του Αγίου Πορφυρίου στις ασθένειες, τις πληγές και τα παθήματα του σώματος, που πραγματικά συγκλονίζει και συγκινεί! Δεν θα μπορούσε, παρά να παρατεθεί αυτούσια: «Μην ζητάς από το Θεό να σε κάνει καλά αλλά καλό», έλεγε ο Άγιος Πορφύριος. Και εγώ στα λόγια αυτά διαβάζω, μην ζητάς να γίνεις καλά χωρίς...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 19:04

«Η ασθένεια φωνάζει, «άλλαξε», «μετανόησε»

Διαδώστε:
«Η ασθένεια φωνάζει, «άλλαξε», «μετανόησε»

Μία κυριολεκτικά »χειρουργική» προσέγγιση του Αγίου Πορφυρίου στις ασθένειες, τις πληγές και τα παθήματα του σώματος, που πραγματικά συγκλονίζει και συγκινεί! Δεν θα μπορούσε, παρά να παρατεθεί αυτούσια:

«Μην ζητάς από το Θεό να σε κάνει καλά αλλά καλό», έλεγε ο Άγιος Πορφύριος. Και εγώ στα λόγια αυτά διαβάζω, μην ζητάς να γίνεις καλά χωρίς πρώτα να ακούσεις τι θέλει να σου πει το τραύμα, η πληγή, η ασθένεια σου.
Πολλές φορές μια αρρώστια είναι η τελευταία προσπάθεια της ψυχής σου να σου πει μια μεγάλη αλήθεια που δεν θέλεις ή δεν αντέχεις να ακούσεις. Το σώμα μιλάει. Η ψυχή γράφει την ιστορία των τραυμάτων μας πάνω στο ευάλωτο κορμί μας. Η ασθένεια σχεδιάζει πάνω στα σώματα μας, εκείνα που δεν θελήσαμε ποτέ να δούμε, και μας φωνάζει «κοίταξε», «δες» καταρρέεις και χάνεσαι, άλλαξε, μεταπλάσου, μεταμορφώσου, μετανόησε.
Η αρρώστια μιλάει την γλώσσα της υγείας. Καμία σκιά δεν υπάρχει δίχως φως. Κανένα τραύμα δίχως να κρατάει δώρο. Μα και κανείς σταυρός δε μένει χωρίς Ανάσταση.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων