19/02/2024 19/02/2024 Ένα άλλο εντυπωσιακό, είναι που ο Γέροντας Ιάκωβος [άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)], είχε μία πνευματική επικοινωνία με τους Γέροντες, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Παΐσιο και τον πατέρα Φιλόθεο τον Ζερβάκο. Εμείς με ένα άλλο πνευματικό παιδί του Γέροντα, τον πατέρα Κωνσταντίνο που βρίσκεται στην Λίμνη, σπουδάσαμε στην Ιερατική Σχολή της Τήνου. Και εκεί είχε έρθει...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 20:18

Η πνευματική επικοινωνία του αγίου Ιακώβου Τσαλίκη με τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο!

Διαδώστε:
Η πνευματική επικοινωνία του αγίου Ιακώβου Τσαλίκη με τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο!

Ένα άλλο εντυπωσιακό, είναι που ο Γέροντας Ιάκωβος [άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)], είχε μία πνευματική επικοινωνία με τους Γέροντες, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Παΐσιο και τον πατέρα Φιλόθεο τον Ζερβάκο.

Εμείς με ένα άλλο πνευματικό παιδί του Γέροντα, τον πατέρα Κωνσταντίνο που βρίσκεται στην Λίμνη, σπουδάσαμε στην Ιερατική Σχολή της Τήνου. Και εκεί είχε έρθει ο Γέροντας, ο πατήρ Φιλόθεος και όλα τα παιδιά πήγαμε να πάρουμε την ευχή του, με δυο λόγια να ζητήσουμε ευλογία από τον πατέρα Φιλόθεο.

Αυτό έγινε λίγο πριν το Πάσχα.

Ήρθαμε στο χωριό μας το Πάσχα για τις διακοπές, πήγαμε στο Μοναστήρι, χαιρέτισα τον Γέροντα και εκεί που αρχίσαμε στην εξομολόγηση να πούμε διάφορα πράγματα, ήθελα να του πω εγώ ότι πήρα την ευχή του πατρός Φιλοθέου.

Λέω Γέροντα να σας πω και κάτι που συνέβη.

«Ναι, ναι ξέρω παιδί μου, ότι πήρες την ευχή του Αγίου Φιλοθέου. Αυτός είναι άγιος άνθρωπος! Όταν ξανά τον δεις, την άλλη φορά, να του πεις, τα σέβη από τον πατέρα Ιάκωβο».

Και πραγματικά ο π. Φιλόθεος ξαναπέρασε και όταν του είπαμε για το Γέροντα Ιάκωβο, είπε· «αυτός πραγματικά είναι άγιος άνθρωπος».

Και εμείς νομίσαμε ότι είχαν κάποια επικοινωνία, κάποια τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά αυτό δεν συνέβαινε.

Τότε δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι η επικοινωνία αυτή ήταν πνευματική.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ένας άγιος Γέροντας ο μακαριστός π. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Γέροντος», έκδοση των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ, Λίμνη Ευβοίας.

Πηγή: pemptousia.gr (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων