20/11/2019 20/11/2019 Στο βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ είναι γραμμένο ένα από τα φοβερά θαύματα αυτού του Αγίου, το οποίο έγινε το 1932. Ο Μιχαήλ Βασίλιεβιτς Μαντούροβ, μεγάλος ευεργέτης της γυναικείας μονής του Ντιβγιέγιεβο, αρρώστησε βαριά και ήταν ετοιμοθάνατος. Αδελφή του ήταν η μοναχή Ελένη. Κάλεσε ο πατήρ Σεραφείμ την Ελένη και της είπε: «Χαρά μου,...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 13:54

“Και γιατί εμείς να φοβόμαστε το θάνατο. Για μένα και για σένα θα είναι μόνο αιώνια χαρά”

Διαδώστε:
“Και γιατί εμείς να φοβόμαστε το θάνατο. Για μένα και για σένα θα είναι μόνο αιώνια χαρά”

Στο βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ είναι γραμμένο ένα από τα φοβερά θαύματα αυτού του Αγίου, το οποίο έγινε το 1932. Ο Μιχαήλ Βασίλιεβιτς Μαντούροβ, μεγάλος ευεργέτης της γυναικείας μονής του Ντιβγιέγιεβο, αρρώστησε βαριά και ήταν ετοιμοθάνατος. Αδελφή του ήταν η μοναχή Ελένη.

Κάλεσε ο πατήρ Σεραφείμ την Ελένη και της είπε: «Χαρά μου, θέλω να κάνεις μία υπακοή… Θα τη δεχθείς αδελφή;». Η Ελένη απάντησε, ότι είναι πάντα έτοιμη για κάθε υπακοή.

«Καλά τότε, χαρά μου», συνέχισε ο πατήρ Σεραφείμ. «Να, βλέπεις, ο αδελφός σου ο Μιχαήλ κείτεται σε μας άρρωστος κι ήρθε ο καιρός να πεθάνει, όμως τον χρειάζομαι, τον χρειάζεται η οικογένειά μας, τα ορφανά μας. Να λοιπόν η υπακοή: Πέθανε εσύ, αδελφή, στη θέση του Μιχαήλ!».

Η Ελένη αμέσως απάντησε: «Ευλόγησε, πάτερ!». Ύστερα απ’ αυτό ο Σεραφείμ για αρκετό χρόνο μιλούσε στην Ελένη περί θανάτου και αιώνιας ζωής. Ξαφνικά η Ελένη ταράχθηκε και φώναξε: «Πάτερ, εγώ φοβάμαι το θάνατο!».

Σ’ αυτό της απάντησε ο άγιος άνθρωπος: «Και γιατί εμείς να φοβόμαστε το θάνατο, χαρά μου; Για μένα και για σένα θα είναι μόνο αιώνια χαρά». Μόλις η Ελένη έφυγε απ’ τον πατέρα Σεραφείμ, έπεσε στο κρεβάτι και πέθανε, ενώ ο αδελφός της Μιχαήλ έγινε καλά.

Λίγο πριν απ’ το θάνατο χαρούμενα φώναζε: «Νάτον έρχεται, να !… Να κι ο άγγελος! Αλλά ποιος είναι αυτός;

Να και δυο απαίσια τέρατα. Αυτά είναι δαιμόνια! Αλλά αυτά είναι αδύναμα απέναντι σε μένα· τίποτα δεν μπορούν να μου κάνουν». Λίγο πριν την εορτή της Αγίας Τριάδας πέθανε η Ελένη. Έβαλαν το σώμα της στο ναό. Στην διάρκεια της Λειτουργίας την ημέρα της Αγίας Τριάδας οι παριστάμενοι είδαν στο πρόσωπό της πως τρεις φορές χαμογέλασε απ’ το φέρετρο. Ο Άγιος Σεραφείμ αργότερα έλεγε γι’ αυτήν ότι αγίασε.

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, «Εμμανουήλ», Εκδόσεις Χρόες 2010, Σσ. 168-169.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων