01/06/2021 02/06/2021 Τα κομποσκοίνια δεν είναι βραχιόλια, δεν είναι κοσμήματα …κοσμικά στο χέρι του καθενός. Είναι σύμβολα ευλογίας από το Άγιον Όρος, μια δυνατή ευλογία από έναν Άγιο τόπο. Κομποσκοίνι λοιπόν είναι ένα σχοινί συνήθως, από μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα, πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής και όχι για ένα αξεσουάρ στο χέρι μας....
01 Ιουνίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 0:55

Κομποσκοίνι: Η αξία του στη ζωή του Χριστιανού

Διαδώστε:
Κομποσκοίνι: Η αξία του στη ζωή του Χριστιανού

Τα κομποσκοίνια δεν είναι βραχιόλια, δεν είναι κοσμήματα …κοσμικά στο χέρι του καθενός. Είναι σύμβολα ευλογίας από το Άγιον Όρος, μια δυνατή ευλογία από έναν Άγιο τόπο. Κομποσκοίνι λοιπόν είναι ένα σχοινί συνήθως, από μαύρο μάλλινο ή μεταξένιο νήμα, πλεγμένο σε κόμπους. Πρόκειται για ένα βοήθημα προσευχής και όχι για ένα αξεσουάρ στο χέρι μας.

Η λειτουργία τους είναι απλή: Σε κάθε κόμπο επικαλούμαστε το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού, λέγοντας τη σύντομη προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό». Για τα κομποσκοίνια, αναφέρεται η ιστορία ενός μοναχού που σκέφθηκε να κάνει απλούς κόμπους σε ένα σκοινί και να το χρησιμοποιεί στον καθημερινό «κανόνα» της προσευχής του.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων