25/02/2020 25/02/2020 Έλεγε ο πατήρ Πορφύριος σχετικά με το πως θα παρακινήσει ο γονιός τα παιδιά για να πάνε στην Εκκλησία: «Θα ξυπνήσει το πρωί ο πατέρας και θα πεί: παιδιά εγώ πάω στην Εκκλησία. Όποτε θέλετε και εσείς ελάτε». Βέβαια εδώ θέλει μία διάκριση: -Σε ποια ηλικία θα το πείς αυτό; -Στα μωρά και στα πολύ...
25 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 20:31

“Μιλήστε” στα παιδιά με τις πράξεις σας

Διαδώστε:
“Μιλήστε” στα παιδιά με τις πράξεις σας

Έλεγε ο πατήρ Πορφύριος σχετικά με το πως θα παρακινήσει ο γονιός τα παιδιά για να πάνε στην Εκκλησία: «Θα ξυπνήσει το πρωί ο πατέρας και θα πεί: παιδιά εγώ πάω στην Εκκλησία. Όποτε θέλετε και εσείς ελάτε».
Βέβαια εδώ θέλει μία διάκριση:
-Σε ποια ηλικία θα το πείς αυτό;
-Στα μωρά και στα πολύ μικρά παιδιά βεβαίως, δεν μπορείς να το πεις. Εκείνα θα τα πάρεις μαζί σου. Από κάποια ηλικία και μετά, στους εφήβους για παράδειγμα και στους μεγαλύτερους θα πρέπει να ομιλήσεις έτσι. Τότε που αρχίζει και ξυπνάει το αίτημα για ελευθερία και αυτονόμηση, θα πρέπει να μιλήσουμε με τον τρόπο που διδάσκει ο π. Πορφύριος. Πριν από αυτή την ηλικία θα πρέπει ο γονιός να «επιβάλλει», πάλι με τον γλυκό τρόπο και την πειθώ, τον Εκκλησιασμό και τα της Χριστιανικής ζωής. Γιατί το μικρό παιδάκι είναι ακόμα σαν το δεντράκι το νεοφύτευτο, το οποίο χρειάζεται ένα στήριγμα, απαιτεί και λίγο δέσιμο, και λίγο περιορισμό, για να μην το σπάσει ο αέρας. Μετά όμως θα πρέπει να το ελευθερώσεις, να το αφήσεις να προχωρήσει άνετα, ελεύθερα, προς τα πάνω, προς τον Θεό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων