02/11/2019 02/11/2019 Mπροστά στον Κύριο συσσωρεύονται οι αμαρτίες των ανθρώπων σαν τα βότσαλα της θάλασσας. Δεν υπάρχει όμως αμαρτία που να υπερβαίνει τη μετάνοια. Αν συναντήσεις έναν φονιά ή μια πόρνη ή έναν μεθύστακα, μην τον κατηγορήσεις. Είναι πλάσματα του Θεού, των οποίων τα λουριά τα έχει αφήσει ο Κύριος. Έτσι καλούνται να βρουν οι ίδιοι, μόνοι...
02 Νοεμβρίου, 2019 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2019 - 12:53

Ο Κύριος ταπεινώνει και ο Κύριος υψώνει

Διαδώστε:
Ο Κύριος ταπεινώνει και ο Κύριος υψώνει

Mπροστά στον Κύριο συσσωρεύονται οι αμαρτίες των ανθρώπων σαν τα βότσαλα της θάλασσας. Δεν υπάρχει όμως αμαρτία που να υπερβαίνει τη μετάνοια.
Αν συναντήσεις έναν φονιά ή μια πόρνη ή έναν μεθύστακα, μην τον κατηγορήσεις.

Είναι πλάσματα του Θεού, των οποίων τα λουριά τα έχει αφήσει ο Κύριος.

Έτσι καλούνται να βρουν οι ίδιοι, μόνοι τους, τον σωστό δρόμο με τη μετάνοια.

Το δικό σου όμως λουρί το κρατάει ο Κύριος και, αν το αφήσει, εσύ θα περιπέσεις σε χειρότερη κατάσταση και θα καταστραφείς.

Ο Κύριος ελέησε την πόρνη και τον ληστή.

Η Μαρία η Αιγυπτία ήταν μια πόρνη -τι να κάνουμε;

Αλλά με τη χάρη ταυ Θεού, την ακραία άσκηση στην έρημο, τη νηστεία και την αδιάλειπτη προσευχή νέκρωσε τα πάθη και αξιώθηκε της Βασιλείας των Ουρανών.
Ο Κύριος ταπεινώνει και ο Κύριος υψώνει.

Όταν εγώ νιώθω πως είμαι καλύτερος ανώτερος κάποιου άλλου, τότε βάζω τη «χρυσή» κορόνα και βγαίνω στους δρόμους ξυπόλυτος κάνοντας τους ανθρώπους να με περιφρονούν. Τότε ταπεινώνομαι και βλέπω τι σκουπίδι είμαι.

Από Το Βιβλίο «Άγιος Γαβριήλ, Ο Διά Χριστόν Σαλός Και Ομολογητής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων