31/03/2020 31/03/2020 Προνοεί και φροντίζει για μας. Μας δίνει την τροφή, τα ρούχα και το σπίτι που μένουμε. Δικά Του είναι ο ήλιος, το φεγγάρι και τ’ άστρα που μας φωτίζουν. Με τη δική Του φωτιά ζεσταινόμαστε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Με το δικό του νερό πλενόμαστε και δροσιζόμαστε. Τα ζώα Του μας υπηρετούν. Ο αέρας...
31 Μαρτίου, 2020 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 16:25

Ο Θεός προνοεί για εμάς

Διαδώστε:
Ο Θεός προνοεί για εμάς

Προνοεί και φροντίζει για μας. Μας δίνει την τροφή, τα ρούχα και το σπίτι που μένουμε. Δικά Του είναι ο ήλιος, το φεγγάρι και τ’ άστρα που μας φωτίζουν.

Με τη δική Του φωτιά ζεσταινόμαστε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Με το δικό του νερό πλενόμαστε και δροσιζόμαστε. Τα ζώα Του μας υπηρετούν.

Ο αέρας Του μας ζωογονεί. Το οξυγόνο Του μας κρατεί στη ζωή. Με λίγα λόγια από την αγάπη και τα αγαθά Του εξαρτόμαστε. Χωρίς αυτά ούτε στιγμή δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μην αγαπήσουμε κι εμείς τέτοιον ευεργέτη; Κάθε άνθρωπο ευεργέτη μας τον αγαπάμε.

Πόσο περισσότερο πρέπει ν’ αγαπάμε τον ευεργέτη Θεό, στον οποίο ανήκουν όλα, και ο εαυτός μας και ό,τι έχουμε! Όλη η δημιουργία και ο ίδιος ο άνθρωπος είναι κτήμα του Θεού.

Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων