16/05/2023 16/05/2023 Μαρτυρία Μοναχού π. Σίμωνος, Ι. Μ. Καρακάλλου, Άγιον Όρος Όταν καθίσαμε κοντά του [στον όσιο Παΐσιο] και μας κέρασε από τα απλά και χαριτωμένα δώρα της αγάπης του, μας μίλησε κατ’ αρχάς γενικά και κατόπιν προσωπικά στον καθένα. Δίπλα μου καθόταν ένας φοιτητής των ΚΑΤΕΕ, τώρα των ΤΕΙ, και, όπως ήταν πολύ συνοφρυωμένος και προβληματισμένος,...
16 Μαΐου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 21:52

Όσιος Παΐσιος: Η Χάρις του Θεού είναι που διώχνει τα προβλήματα

Διαδώστε:
Όσιος Παΐσιος: Η Χάρις του Θεού είναι που διώχνει τα προβλήματα

Μαρτυρία Μοναχού π. Σίμωνος, Ι. Μ. Καρακάλλου, Άγιον Όρος

Όταν καθίσαμε κοντά του [στον όσιο Παΐσιο] και μας κέρασε από τα απλά και χαριτωμένα δώρα της αγάπης του, μας μίλησε κατ’ αρχάς γενικά και κατόπιν προσωπικά στον καθένα.

Δίπλα μου καθόταν ένας φοιτητής των ΚΑΤΕΕ, τώρα των ΤΕΙ, και, όπως ήταν πολύ συνοφρυωμένος και προβληματισμένος, τον ρωτάει ο Γέροντας:
– Εσύ, μήπως διαβάζεις ψυχολογία;
– Ναι, του απαντά εκείνος.
– Ε, ευλογημένε, του λέει με πολλή κατανόηση και αγάπη ο Γέροντας, δε χρειάζονται αυτά. Η Χάρις του Θεού είναι που διώχνει τα προβλήματα.

Και με μία κίνηση του χεριού του προς αυτόν, λες και πέρασε από την ψυχή του φάρμακο που απεμάκρυνε τη λύπη και την αθυμία, και άρχισε αμέσως να χαίρεται και να λάμπη το πρόσωπό του από χαρά.

Ευγνωμονούσε όλην την παρέα, γιατί ήμασταν η αιτία που πήγαμε εκεί και βρήκε την ψυχική του ισορροπία και ειρήνη.

Αν τον έβλεπε κανείς, πως συμπεριφερόταν πριν γνωρίση το Γέροντα και πώς μετά, φαινόταν άλλος άνθρωπος. Τώρα κι αυτός είναι μοναχός, εδώ, σ’ ένα γειτονικό Μοναστήρι.

Από το βιβλίο «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, (1924-1994), Μαρτυρίες προσκυνητών», τόμος β’, των εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία.

 

Φωτό: Ο άγιος Παΐσιος (στο κέντρο).

Πηγή: pemptousia.gr/ Επιμέλεια Στέλιος Κούκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων