23/10/2021 09/11/2021 [Μοναχή]: Γέροντα, η αγία κάρα του Αγίου Αρσενίου ευωδίαζε ιδιαίτερα στην μνήμη του [άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, η κάρα του βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης]. [Όσιος Παΐσιος] – Γιατί να μην ευωδιάζη; Να μην κεράση ο Άγιος τον κόσμο στην γιορτή του;   Γιατί, Γέροντα, τα άγια Λείψανα δεν...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 22:41

Όσιος Παΐσιος: Πότε ευωδιάζουν τα άγια λείψανα…

Διαδώστε:
Όσιος Παΐσιος: Πότε ευωδιάζουν τα άγια λείψανα…

[Μοναχή]: Γέροντα, η αγία κάρα του Αγίου Αρσενίου ευωδίαζε ιδιαίτερα στην μνήμη του [άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, η κάρα του βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης].

[Όσιος Παΐσιος] – Γιατί να μην ευωδιάζη; Να μην κεράση ο Άγιος τον κόσμο στην γιορτή του;

 

Γιατί, Γέροντα, τα άγια Λείψανα δεν ευωδιάζουν πάντοτε;

– Είναι διάφορες περιπτώσεις. Άλλοτε μπορεί αυτός που προσκυνάει να είναι πολύ αμαρτωλός και να ευωδιάζουν τα άγια Λείψανα, για να βοηθηθή ο άνθρωπος, να πάρη την καλή στροφή, να μετανοήση. Άλλοτε μπορεί να είναι ενάρετος και να μην ευωδιάσουν, για να μην πέση στην υπερηφάνεια. Άλλοτε σε έναν ενάρετο ευωδιάζουν τα Λείψανα ενός Αγίου, σαν να του δίνη ο Άγιος ένα κέρασμα!

 

Γέροντα, μερικοί αμφιβάλλουν για την ευωδία των ιερών Λειψάνων.

Η λογική φταίει. Τα Λείψανα των Αγίων έχουν Χάρη Θεού. Χειμώνα καιρό ο τόπος κοντά στην «Παναγούδα» [το όνομα του κελλιού του οσίου Παϊσίου] ευωδιάζει. Και στα Κατουνάκια που ήμουν, κοντά στον «Άγιο Βασίλειο», ευωδίαζε ο τόπος σε ένα σημείο. Δεν υπάρχει πια Κελλί εκεί· μόνον κάτι πέτρες. Πόσα άγια Λείψανα θα βρίσκωνται και σ’ εκείνο το μέρος! Και ποιος ξέρει πότε ο Θεός θα τα παρουσιάση!

 

Από το βιβλίο του αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, «Περί Προσευχής», Λόγοι στ’, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων