13/12/2020 13/12/2020 Πρόκειται για παροιμία που ενώ φαίνεται ότι είναι πολύ απλή και κατανοητή έχει και βαθιές πνευματικές προεκτάσεις. Τι λέει; Αν σπείρεις πλούσια, πλούσια θα είναι και η σοδειά σου, αν όχι, φτωχικά και θα θερίσεις – ό,τι σημειώνει και η άλλη παροιμία «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς». Οπότε αυτό που επιλέγουμε, αυτό που κάνουμε, θα φέρει...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 13:22

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Διαδώστε:
Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Πρόκειται για παροιμία που ενώ φαίνεται ότι είναι πολύ απλή και κατανοητή έχει και βαθιές πνευματικές προεκτάσεις. Τι λέει; Αν σπείρεις πλούσια, πλούσια θα είναι και η σοδειά σου, αν όχι, φτωχικά και θα θερίσεις – ό,τι σημειώνει και η άλλη παροιμία «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς».

Οπότε αυτό που επιλέγουμε, αυτό που κάνουμε, θα φέρει και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Π.χ.: Αν ξοδεύω περισσότερα από όσα κερδίζω, θα βγω στη ζητιανιά. Αν επεκτείνω τις επιχειρήσεις μου πέραν των δυνατοτήτων μου, θα πέσω έξω. Αν ως μαθητής σταματήσω να διαβάζω και να μελετώ, δεν θα έχω τη βαθμολογία που ονειρεύομαι κι ίσως και να απορριφθώ. Δεν αναδεικνύεται έτσι η ευθύνη του κάθε ανθρώπου για την πορεία της ζωής του; Δεν έχει νόημα συνεπώς να κατηγορούμε τους άλλους ή την κοινωνία, όταν εμείς δεν έχουμε κάνει τους σωστούς υπολογισμούς. Εδώ ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τονίζοντας την ευθύνη αυτή προτρέπει να μην ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι, πριν μετρήσουμε πρώτα τις δυνάμεις μας. «Ποιος από σας, θέλοντας να οικοδομήσει πύργο, δεν κάθεται πρώτα να υπολογίσει τη δαπάνη, αν έχει να ολοκληρώσει το έργο; Ή ποιος βασιλιάς πηγαίνοντας να πολεμήσει με άλλον βασιλιά δεν κάθεται πρώτα και δεν σκέπτεται αν έχει τη δύναμη με στρατό δέκα χιλιάδων να συναντήσει τον άλλον που έρχεται εναντίον του με είκοσι χιλιάδες;» (Λουκ. 14, 28.31).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων