ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
02/12/2022 02/12/2022 Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει «κακό μάτι», είναι μάλλον μια άποψη ενός άκρατου εγωκεντρισμού ανθρώπων που θεωρούν ότι τα ελέγχουν όλα! Φυσικά και υπάρχει «κακό μάτι» και το αποδέχεται με σοβαρή προσέγγιση και η Εκκλησία. Όπως και να το αποκαλέσει κανείς, κακό μάτι, βασκανία, μάγια, κακή ενέργεια, γλωσσοφαγιά, είναι μια κακόβουλη ακούσια ή και εκούσια σκέψη...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:30

Ποιος Άγιος λύνει τα μάγια και ποιος προστατεύει από το κακό μάτι; 

Διαδώστε:
Ποιος Άγιος λύνει τα μάγια και ποιος προστατεύει από το κακό μάτι; 

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει «κακό μάτι», είναι μάλλον μια άποψη ενός άκρατου εγωκεντρισμού ανθρώπων που θεωρούν ότι τα ελέγχουν όλα! Φυσικά και υπάρχει «κακό μάτι» και το αποδέχεται με σοβαρή προσέγγιση και η Εκκλησία.

Όπως και να το αποκαλέσει κανείς, κακό μάτι, βασκανία, μάγια, κακή ενέργεια, γλωσσοφαγιά, είναι μια κακόβουλη ακούσια ή και εκούσια σκέψη που μεταφέρεται στο πνεύμα μας από ανθρώπους που είτε θέλουν το κακό μας είτε προτίθενται και να το κάνουν.

Συχνά η μεγάλη διαμάχη που αναπτύσσεται μεταξύ Ορθόδοξων Χριστιανών εστιάζει στο πόσο αποδεκτό μπορεί να είναι το «μάτι» από τους Πιστούς Χριστιανούς που πιστεύουν στο Θεό και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα άλλο παρά μόνο τον Μεγαλοδύναμο. Αν ωστόσο πράγματι δεν είναι αποδεκτό το μάτι, τότε γιατί υπάρχει το «ξεμάτιασμα» και οι σχετικές προσευχές για να λυθούν τα μάγια;  Η μεγάλη αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Εκκλησία δέχεται τόσο τα μάγια και τις κατάρες όσο και τη βασκανία και το μάτι. Όλα τα θεωρεί έργο δαιμόνων, με ορισμένους μάλιστα Αγίους να είναι αρμόδιοι για το ξεμάτιασμά  (Άγιος Κυπριανός) και για λύσιμο μαγείας  (Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια).

Διαβάστε περισσότερα στο christianityart

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα