08/12/2020 08/12/2020 Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος είναι ξεκάθαρος: «Ας γιορτάσουμε όχι με δημόσιους πανηγυρισμούς αλλά με τρόπο θεϊκό. Μη στολίσεις τις εισόδους και τους δρόμους αλλά την ψυχή σου. Μην διοργανώσεις χορούς ούτε να πας σε γλέντια και μεθύσια, που γίνονται αιτία πολλών κακών, αλλά πάρε μέρος στο ουράνιο πανηγύρι, όπου άγγελοι χορεύουν και τραγουδούν. Μην χορτάσεις τα μάτια και...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 13:34

Πώς να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Πώς να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος είναι ξεκάθαρος:

«Ας γιορτάσουμε όχι με δημόσιους πανηγυρισμούς αλλά με τρόπο θεϊκόΜη στολίσεις τις εισόδους και τους δρόμους αλλά την ψυχή σου.
Μην διοργανώσεις χορούς ούτε να πας σε γλέντια και μεθύσια, που γίνονται αιτία πολλών κακών, αλλά πάρε μέρος στο ουράνιο πανηγύρι, όπου άγγελοι χορεύουν και τραγουδούν.
Μην χορτάσεις τα μάτια και τ’ αυτιά σου με ακούσματα και θεάματα, αλλά τρέξε μαζί με τους βοσκούς να δεις το θαύμα.
Μην γεμίσεις την κοιλιά σου με το υπερβολικό φαγητό, αλλά γεύσου τον ουράνιο άρτο της ευχαριστίας.
Να μην ντυθείς με πολυτελή ρούχα και να μην χρησιμοποιήσεις βαψίματα, που κάνουν ψεύτικη την φυσική ομορφιά, αλλά τα καθαρά ρούχα των αρετών».

«Κείμενο με ιστορία 16 αιώνων, αλλά εκπληκτικά επίκαιρο για την εποχή μας», σχολιάζουν οι Ιερείς της Αγίας Κυριακής Παλαιού Φαλήρου και συνεχίζουν:
«Σήμερα, λίγο πριν τον εορτασμό του μεγάλου αυτού γεγονότος που χώρισε την ιστορία σε π.Χ. και μ.Χ., ας συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες αυτές αλήθειες και ας προετοιμαστούμε για αληθινή συμμετοχή στα μυστήρια. Έτσι και η γέννηση του Χριστού θα είναι πραγματική στις καρδιές μας και το πνευματικό μας ημερολόγιο δεν θα γράψει 2020 προ Χριστού χωρίς Χριστό, αλλά μετά Χριστόν, δηλαδή μαζί με το Χριστό.
Καλά Χριστούγεννα!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων