28/02/2020 28/02/2020 Με αφορμή την εορτή και του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, σήμερα, παραθέτουμε μια όμορφη διήγησή του, ικανή να αναζωπυρώσει την όποια φλόγα πίστης σιγοκαίει στην καρδιά του καθενός μας. «Ο Γέροντας είχε βγει έξω τη διακαινήσιμο εβδομάδα· πάνε πολλά χρόνια. Είπε ο γερο-Ιωσήφ εις τη Γερόντισσα Ευπραξία και τις άλλες αδελφές: «Βρήκα ένα παπαδάκι καλό»...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 16:28

Το σκουφάκι του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
Το σκουφάκι του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη

Με αφορμή την εορτή και του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, σήμερα, παραθέτουμε μια όμορφη διήγησή του, ικανή να αναζωπυρώσει την όποια φλόγα πίστης σιγοκαίει στην καρδιά του καθενός μας.

«Ο Γέροντας είχε βγει έξω τη διακαινήσιμο εβδομάδα· πάνε πολλά χρόνια. Είπε ο γερο-Ιωσήφ εις τη Γερόντισσα Ευπραξία και τις άλλες αδελφές: «Βρήκα ένα παπαδάκι καλό» (για μένα έλεγε). Συνεννοήθηκε η Γερόντισσα με τις άλλες, και μου πλέξανε ένα σκουφάκι. Όταν ήρθε ο γερο-Ιωσήφ, πήγε στις αλυκές· δεν ανέβηκε επάνω εις το σπίτι. Κατεβήκαμε όλοι κάτω. Λέει ο Γέροντας: «Βρε παπά, πάρε αυτό το σκουφάκι». Μόλις το φόρεσα εγώ το σκουφάκι αυτό, άναψα από προσευχή και θείο έρωτα! «Τι σκουφί είναι αυτό , Γέροντα;» του λέω. «Να ήξερες», λέει ο Γέροντας, «τι προσευχές έκανε η Γερόντισσα Ευπραξία σ’ αυτό το σκουφάκι!». Η Γερόντισσα Ευπραξία έστειλε και ένα κομποσχοινάκι. Νομίζω ήτανε πενηντάρι, «Γέροντα», λέω, «δώσε μου αυτό το κομποσχοινάκι». «Πάρ’ το», μου λέει. Εις την εικόνα που μου είχε δώσει ο Γέροντας, (μία εικόνα και ένα πολυσταύρι), το κρέμασα αυτό το κομποσχοινάκι. Και όταν αυτό ευωδίαζε την ημέρα, ήξερα ότι το βράδυ θα έχω προσευχή. Όταν δεν ευωδίαζε το κομποσχοινάκι, δεν είχα προσευχή Χρόνια πολλά αυτό.»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων