04/06/2024 04/06/2024 Ακούστε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, και ώρα 8:00 μ.μ., στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», την εκπομπή του Πάνου Αβραμόπουλου όπου θα γίνει λόγος για τον άχραντο Άγιο της Ορθοδοξίας και κορυφαίο των χριστιανικών γραμμάτων Άγιο Μάξιμο τον Γραικό. Αναλυτικότερα στην εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος θα μιλήσει: Για την έξοχη και πολυεπίπεδη συμβολή του, στην...
04 Ιουνίου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2024 - 12:03

Ακούστε σήμερα στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας την εκπομπή του Πάνου Αβραμόπουλου με θέμα τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό

Διαδώστε:
Ακούστε σήμερα στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας την εκπομπή του Πάνου Αβραμόπουλου με θέμα τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό

Ακούστε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, και ώρα 8:00 μ.μ., στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», την εκπομπή του Πάνου Αβραμόπουλου όπου θα γίνει λόγος για τον άχραντο Άγιο της Ορθοδοξίας και κορυφαίο των χριστιανικών γραμμάτων Άγιο Μάξιμο τον Γραικό.

Αναλυτικότερα στην εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος θα μιλήσει:

  • Για την έξοχη και πολυεπίπεδη συμβολή του, στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας.
  • Για το δυσθεώρητο συγγραφικό του έργο, με το οποίο άλλαξε ριζικά την ορθόδοξη φυσιογνωμία της ρωσικής εκκλησίας και απεκλήθη «φωτιστής» της !
  • Για τις λαμπρές θεολογικές και φιλοσοφικές του σπουδές στην Ιταλία, με την αρωγή των οποίων και όχι μόνο, ανεδείχθη κορυφαίος των χριστιανικών γραμμάτων.
  • Για την άχραντη μοναστική παρουσία του στην Αγία και Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, στην αθωνική πολιτεία, αλλά και για την αγιοκατάταξή του το 1988, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Συντονιστείτε ΕΔΩ στο Pemptousia FM.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων