29/03/2022 29/03/2022 Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για τις τραγικές συνέπειές του, μίλησε στο ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου στην εκπομπή ”Ορθόδοξες διαδρομές”, η οποία μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί, με πόνο ψυχής τονίζει πως πονάμε ως άνθρωποι να βλέπουμε δύο λαούς Ορθοδόξους να σκοτώνονται...
29 Μαρτίου, 2022 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 16:06

Αργολίδος στον Pemptousia FM για τον πόλεμο στην Ουκρανία: “Πονάμε! Αυτή είναι η Ορθοδοξία;”

Διαδώστε:
Αργολίδος στον Pemptousia FM για τον πόλεμο στην Ουκρανία: “Πονάμε! Αυτή είναι η Ορθοδοξία;”

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για τις τραγικές συνέπειές του, μίλησε στο ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου στην εκπομπή ”Ορθόδοξες διαδρομές”, η οποία μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί, με πόνο ψυχής τονίζει πως πονάμε ως άνθρωποι να βλέπουμε δύο λαούς Ορθοδόξους να σκοτώνονται μεταξύ τους. “Δεν είναι αυτή η Ορθοδοξία”, τονίζει.

Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι είναι αδιανοήτο τον 21ο αιώνα, ύστερα από τόσους πολέμους που προηγήθηκαν, δύο λαοί με κοινές καταβολές να σκοτώνονται. “Από την στιγμή που φεύγει ο Θεός από την ζωή μας χάνεται η Ειρήνη και η αγάπη. Οι άνθρωποι δεν θέλουν ζήσουν με τον Θεό και ιδού τα αποτελέσματα τα οποία είναι ορατά. Στον 21ο αιώνα μετά από τόσους πολέμους και τόσα δράματα που ζήσαμε , δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία. Σε ένα πολιτισμένο κόσμο μέσα στην Ευρώπη να συμβαίνει αυτό το δράμα;Πονάμε!!Βλέπουμε δύο λαούς αδελφούς Ορθοδόξους να σκοτώνονται μεταξύ τους; Τι παράδειγμα δίνουμε στον υπόλοιπο κόσμο; Αυτή είναι η Ορθοδοξία;” αναρωτήθηκε.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες που έφτασαν στην μητροπολιτική του περιφέρεια, σημειώνει: Ήρθαν Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αργολίδα και βλέπει κανείς στα πρόσωπα των γυναικών και των παιδιών τον τρόμο και την αγωνία για το αν θα σωθούν οι άντρες τους ή θα σκοτωθούν. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που γίνεται στην Ουκρανία ούτε μπορώ να το δικαιολογήσω”.

“Μιλάω με φίλους στην Ουκρανία και μου λένε πώς η κατάσταση είναι απελπιστική. Και με ανθρώπους στην Ρωσία μιλάω, προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κατάσταση , αλλά φοβούνται να μιλήσουν από το καθεστώς γιατί υπάρχει ποινή φυλάκισης”, ανέφερε για τις συνομιλίες που έχει με ανθρώπους στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 10:00 π.μ.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων