20/11/2023 21/11/2023 Για την πρόσφατη αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Λέρου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου (3 Οκτωβρίου 2023) μίλησε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Βρυούλων, Γερόντισσα Φιλοθέη, στο ραδιόφωνο Pemptousia FM και την εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος.  Ακούστε ένα απόσπασμα από την εκπομπή: ...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 12:57

Γερόντισσα Φιλοθέη στον Pemptousia FM: «Η Οσία Γαβριηλία έλαμπε από την χαρά του Χριστού μας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Γερόντισσα Φιλοθέη στον Pemptousia FM: «Η Οσία Γαβριηλία έλαμπε από την χαρά του Χριστού μας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την πρόσφατη αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Λέρου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου (3 Οκτωβρίου 2023) μίλησε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Βρυούλων, Γερόντισσα Φιλοθέη, στο ραδιόφωνο Pemptousia FM και την εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος. 

Ακούστε ένα απόσπασμα από την εκπομπή:

«Την Οσία Γαβριηλία την γνώρισα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν είχε έρθει στον Άγιο Ανδρέα στην πλατεία Αμερικής. Την είχε φέρει ο Γέροντάς μας ο μακαριστός πατήρ Γαβριήλ Τσάφος, είχαν πνευματική σχέση πολλών χρόνων. Ο τίτλος του βιβλίου μου ”η Γερόντισσα της χαράς” δόθηκε από τον Γέροντα Γαβριήλ. Η Οσία πράγματι έλαμπε από την χαρά του Χριστού μας για αυτό και της έδωσε αυτόν τον τίτλο στο βιβλίο. Είχε την χαρά του Αγίου Πνεύματος ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Παρότι είχε στην ζωή της προβλήματα πολλά και δοκιμασίες, δεν άφηνε τίποτα να μπει ανάμεσα σε εκείνη και τον Χριστό. Ζούσε μέσα σε μια μακαριότητα, ότι και να συνέβαινε έλεγε πώς είναι θέλημα του Θεού, είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα Του. Ήταν ξεχωριστή χαρά και ιδιαίτερο δώρο για όλους μας η Αγιοκατάταξη της Γερόντισσας Γαβριηλίας», αναφέρει.

«Την πρώτη φορά που την συνάντησα είδα ένα άνθρωπο που έλαμπε και ήταν 91 ετών. Ήταν γλυκύτατη και είχε έναν καλό λόγο να πει σε όλους μας όταν πήραμε την ευχή της. Ήμουν 19 ετών και ήταν μια αποκάλυψη για μένα αφού έβλεπα πρώτη φορά Μοναχή από κοντά, και είδα ένα φωτεινό πρόσωπο», σημειώνει σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Γερόντισσα Φιλοθέη.

«Είχε καρκίνο και έλεγε δεν έχω καρκίνο στην ψυχή αλλά στο σώμα άρα είμαι μια χαρά», μας λέει.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων