20/01/2024 19/01/2024 Τις ανησυχίες του για το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση εξέφρασε μέσα από το ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Μιλώντας στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Ποιμενάρχης της Ευρυτανίας κατέθεσε τις απόψεις του επί του φλέγοντος ζητήματος και τις συνέπειες που...
20 Ιανουαρίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 14:24

Καρπενησίου Γεώργιος στο Pemptousia FM: “Η κυβέρνηση έρχεται να βάλει την σφραγίδα της σε κάτι παράνομο και να το νομιμοποιήσει”

Διαδώστε:
Καρπενησίου Γεώργιος στο Pemptousia FM: “Η κυβέρνηση έρχεται να βάλει την σφραγίδα της σε κάτι παράνομο και να το νομιμοποιήσει”

Τις ανησυχίες του για το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση εξέφρασε μέσα από το ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Μιλώντας στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Ποιμενάρχης της Ευρυτανίας κατέθεσε τις απόψεις του επί του φλέγοντος ζητήματος και τις συνέπειες που αυτό θα επιφέρει στην πατρίδα μας.

Ακούστε ένα απόσπασμα από την εκπομπή: 

“Ενα μωρό παιδί θα ερωτηθεί αν θέλει να πάει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι;”

“Αποδομείται τα τελευταία χρόνια το οικοδόμημα της κοινωνίας και της οικογένειας και δεν αντιδρούσαμε. Τώρα τα βρίσκουμε όλα αυτά μπροστά μας”, είπε.

“Η κυβέρνηση έρχεται τώρα να βάλει την σφραγίδα της σε κάτι παράνομο και να το νομιμοποιήσει. Ήδη νομοθετούνται νομοσχέδια για δικαιώματα ζώων παραπάνω από τους ανθρώπους. Φοβάμαι πώς αν περάσει το νομοσχέδιο, μετά ένα βράδυ που δεν θα πάρει κανένας είδηση θα περάσει νέο νομοσχέδιο που θα κλονίζει παραπάνω το οικοδόμημα της οικογένειας”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σε άλλο σημείο.

“Είμαι τριάντα χρόνια κληρικός. Έχω δει πολλά άτεκνα ζευγάρια να κλαίνε γιατί δεν μπορούσαν επί πολλά χρόνια να υιοθετήσουν ένα παιδί γιατί η νομοθεσία ήταν αυστηρή στην χώρα μας. Και σήμερα με μία άνεση και πολλά χαμόγελα κάποιοι άνθρωποι κόπτονται για τα δικαιώματα των παιδιών , και να λένε γιατί τα παιδιά αυτά να μην έχουν μια στέγη ένα σπίτι να ζήσουν. Και ερωτώ τον εαυτό μου και όλους αυτούς. Τόσα χρόνια γιατί δεν τους δίνατε στέγη; Σας παρακαλούσαν τόσα ζευγάρια”, αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης.

“Ενα μωρό παιδί θα ερωτηθεί αν θέλει να πάει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι; Πώς θα πάρεις ένα παιδάκι και θα του πεις να μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Αύριο τι θα γίνει; Θα συνάψουμε σχέσεις και γάμους με ζώα; Στην Γερμανία η κτηνοβασία είναι νόμιμη. Τι γίνεται που πάει αυτή η κοινωνία;”

Ολόκληρη την εκπομπή με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο θα ακουστεί την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024. 

*Η εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, ακούγεται κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί από το pemptousia.fm. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων