18/12/2023 18/12/2023 “Η Παναγία για μένα είναι ένα κοντινό μου πρόσωπο. Της έχω μεγάλη συμπάθεια για τον μεγάλο ρόλο που έχει δώσει στην ανθρωπότητα”. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο Pemptousia FM και την εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, η Καθηγήτρια της Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στην έδρα Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 12:33

Καθηγήτρια Ιόλη Καλαβρέζου στο Pemptousia FM: “Χρωστάμε πολλά στην Παναγία ως ανθρωπότητα”

Διαδώστε:
Καθηγήτρια Ιόλη Καλαβρέζου στο Pemptousia FM: “Χρωστάμε πολλά στην Παναγία ως ανθρωπότητα”

“Η Παναγία για μένα είναι ένα κοντινό μου πρόσωπο. Της έχω μεγάλη συμπάθεια για τον μεγάλο ρόλο που έχει δώσει στην ανθρωπότητα”. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο Pemptousia FM και την εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, η Καθηγήτρια της Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στην έδρα Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου Harvard και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ιόλη Καλαβρέζου. Η κ. Καλαβρέζου μίλησε με αφορμή τη σημερινή της διάλεξη στην Αθηναϊκή Λέση με θέμα: “Οικοδομώντας” την Μητρότητα: Η λατρεία της Παναγίας μέσα από την Βυζαντινή Τέχνη.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων