17/05/2023 17/05/2023 Για τον θάνατο στη ζωή του ανθρώπου καθώς και την υπέρβαση της νίκης του θανάτου που σηματοδοτεί η Ανάσταση του Κυρίου μας μίλησε στο pemptousia.fm ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Καλεσμένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου και την εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” ο π. Νικάνωρ μίλησε με θέμα...
17 Μαΐου, 2023 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 10:36

Ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης μιλά στο pemptousia.fm για το αληθινό νόημα της Ανάστασης

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης μιλά στο pemptousia.fm για το αληθινό νόημα της Ανάστασης

Για τον θάνατο στη ζωή του ανθρώπου καθώς και την υπέρβαση της νίκης του θανάτου που σηματοδοτεί η Ανάσταση του Κυρίου μας μίλησε στο pemptousia.fm ο Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Καλεσμένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου και την εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” ο π. Νικάνωρ μίλησε με θέμα «Ο θάνατος εν ζωή και το αληθινό νόημα της Ανάστασης του Κυρίου μας».

“Ο θάνατος αποτελεί έναν βιολογικό τερματισμό της ανθρώπινης ζωής. Η Πίστη όμως κάνει μια υπέρβαση. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος δεν είναι το τέρμα αλλά η μετάβαση στην αληθινή ζωή.
Η Πίστη μας προτρέπει να κάνουμε αυτό το άλμα , να υπερνικήσουμε την λογική του θανάτου. Αυτή η πρόσκληση έχει ως θεμέλιο λίθο την Ανάσταση του Χριστού μας. Η Ανάστασις του Χριστού δεν αποτελεί ένα γεγονός ή δεν έχει τον χαρακτήρα του προσωρινού. Η Ανάσταση είναι το έσχατο Μυστήριο, είναι αιώνιο, είναι ο πυρήνας της Πίστεώς μας. Αναφέρεται σε μία νέα Ζωή. Στην Βασιλεία του Θεού στην μεταθάνατον Ζωή”, ανέφερε.

“Η Ανάσταση αποτελεί είσοδο σε μία καινούργια Ζωή. Ο Χριστός με την Ανάστασή Του δεν επέστρεψε απλώς στην ζωή, αλλά διαπέρασε και νίκησε τον θάνατο. Διαχειριζόμαστε οι άνθρωποι τον θάνατο με αισθήματα του πόνου της θλίψης καθώς και του φόβου για τον δικό μας τέλος. Η Πίστη όμως παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο όχι για να συμφιλιωθούμε με τον θάνατο., αλλά για να τον ξεπεράσουμε”, είπε.

“Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις της απώλειας αγαπημένων μας προσώπων αρκεί να μην φτάνουμε σε ακρότητες. Ο Μέγας Βασίλειος έκλαιγε για την μητέρα του. Η Ανάστασις του Χριστού μας όμως μάς δίνει παρηγοριά σε αυτή την λύπη. Ο υμνωδός στις καταβασίες του Πάσχα μας λέει ότι ο Άδης Βασιλεύει, αλλά ουκ αιωνίζει. Ο θάνατος, κυριαρχεί αλλά δεν θα είναι για πάντα. Εξακολουθεί η φθορά αλλά όχι για πάντα. Η Ανάστασις του Χριστού μας προαναγγέλλει και την δική μας Ανάσταση. Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα της Πίστεως μας”, τόνισε.

Η εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, ακούγεται κάθε Δευτέρα στις 10 το πρωί από το pemptousia.fm.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων