29/11/2022 29/11/2022 Στην εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» με τον Πάνο Αβραμόπουλο στο ραδιόφωνο pemptousia.fm, σήμερα είναι προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Σήμερα στις Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 συζητούμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ  για την άχραντο Παναγία, τον Απόστολο των Εθνών Άγιο Παύλο που δίδαξε τον Χριστιανισμό...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 15:02

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» σήμερα στις 19:00 στον pemptousia.fm

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» σήμερα στις 19:00 στον pemptousia.fm

Στην εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» με τον Πάνο Αβραμόπουλο στο ραδιόφωνο pemptousia.fm, σήμερα είναι προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Σήμερα στις Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 συζητούμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ  για την άχραντο Παναγία, τον Απόστολο των Εθνών Άγιο Παύλο που δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα, τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, της ορθόδοξης ζωής και διδασκαλίας.

Ο εμπνευσμένος μας Ιεράρχης κ. Δανιήλ, με τις μαρμαρυγές της πολυμερούς θεολογικής του παιδείας, μας σκιαγραφεί την κορυφαία θέση και συμβολή της αειπαρθένου Μαρίας στον ορθόδοξο βίο, ενώ μας υπομνίζει με παραστατική ενάργεια, την αδιάρρηκτη ηθική σχέση που έχει το φιλόχριστο γένος των Ελλήνων, με την μητέρα του Παναγία, που πάντα το προσέτρεξε με τις μητρικές φτερούγες της, σε όλα τα σταυροδρόμια της ιστορίας, «εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον»!

Ακόμα μας ιστορεί, με την θεολογική του συγκρότηση, την κορυφαία συνεισφορά και συμβολή του εξαιρέτου Ταρσέως Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στην εμπέδωση και κραταίωση της χριστιανικής διδασκαλίας, στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Τέλος αναφέρεται επ΄ αφορμή και της πρόσφατης εορτής του, στον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη, που με τον ενάρετο και θυσιαστικό βίο του, κληροδότησε ένα αδαμάντινο πρότυπο χριστιανικού βίου, στον ορθόδοξο κόσμο.

Συντονιστείτε στο Pemptousia.fm

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων