05/04/2022 05/04/2022 Απόψε στις 19:00 ακούστε την εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» στον pemptousia.fm Στη σημερινή εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος αναφέρεται και σκιαγραφεί το πορτέτο του αισθαντικού ποιητή της Αμοργού Νίκου Γκάτσου· του έξοχου λυράρη της ποιητικής μας δημιουργίας, που με την αισθαντικότητα και τον άφατο λυρισμό του τραγούδησε και εξύμνησε όλες τις ομορφιές και το ήθος της ελληνικής...
05 Απριλίου, 2022 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 18:48

«Πνευματικοί Αντίλαλοι» στον pemptousia.fm

Διαδώστε:
«Πνευματικοί Αντίλαλοι» στον pemptousia.fm

Απόψε στις 19:00 ακούστε την εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι» στον pemptousia.fm

Στη σημερινή εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος αναφέρεται και σκιαγραφεί το πορτέτο του αισθαντικού ποιητή της Αμοργού Νίκου Γκάτσου· του έξοχου λυράρη της ποιητικής μας δημιουργίας, που με την αισθαντικότητα και τον άφατο λυρισμό του τραγούδησε και εξύμνησε όλες τις ομορφιές και το ήθος της ελληνικής ζωής.

Μιλά για τον ποιητή της Αμοργού και της συλλογής «Φύσα αεράκι φύσα με, μη χαμηλώνεις ίσαμε», αλλά και τον ποιητή που τραγούδησε με την ομορφιά και τον ρομαντισμό της ψυχής του την Αθήνα, γράφοντας τους στίχους «Αθήνα χαρά της γης και της αυγής, μικρό γαλάζιο κρίνο/στην αμμουδιά κάποια βραδιά κοχύλι σου θα γίνω».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων