24/02/2022 24/02/2022 Για τις τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή στην Ουκρανία που κήρυξε το πρωί της Πέμπτης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά για την εμπειρία που είχε με τον Άγιο Παΐσιο και τον Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο. “Μας έχει συγκλονίσει...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 17:20

Ρωγών Φιλόθεος για Ουκρανία: Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Διαδώστε:
Ρωγών Φιλόθεος για Ουκρανία: Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Για τις τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή στην Ουκρανία που κήρυξε το πρωί της Πέμπτης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά για την εμπειρία που είχε με τον Άγιο Παΐσιο και τον Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ορθόδοξες Διαδρομές» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

“Μας έχει συγκλονίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και εύχομαι να τερματιστεί γιατί υπάρχουν πολλές αδικίες και ανισορροπίες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του”, ανέφερε για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη βιωματική σχέση την οποία είχε με τον Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη αλλά και με τον Άγιο Παϊσιο.

Χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την ημέρα κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προβεί στην επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου και στάθηκε ιδιαίτερα στα χαρίσματα του. “Θα είναι μεγάλη ευλογία το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο να προβεί στην Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη. Είχα την μεγάλη ευλογία να συναναστραφώ μαζί του για 20 χρόνια. Πίσω από την σαλότητά του έκρυβε τα χαρίσματα του. Είχε και προορατικό και ιαματικό χάρισμα, και ήταν αφανής και προσπαθούσε να χαλάσει την καλή εικόνα που είχαμε για αυτόν από μεγάλη ταπείνωση. Μας αποκάλυπτε πράγματα που είχαμε μέσα μας όπως τα βιώματα μας ή τον Σταυρό που είχαμε ο καθένας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Άγιο Παϊσιο και τη σχέση που είχε μαζί του ανέφερε “Ο Αγιος Παίσιος με στήριξε πολύ. Ανέβαινα στην Παναγούδα τρεις φορές τον χρόνο και τον έβλεπα. Τον είδα τελευταία φορά 20 ημέρες πριν πετάξει η αγιασμένη του ψυχή για τον ουρανό. Ήταν έντονα πνευματοφόρος και θεοφόρος μοναχός. Με όλους τους ανθρώπους που πήγαιναν με βάσανα και δοκιμασίες τους ανάπαυε”.

Η εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, ακούγεται κάθε Πέμπτη από τον Pemptousia FM στις 10 π.μ.

Φωτογραφία αρχείου: Ιερά Μητρόπολη Σύρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων