28/03/2023 28/03/2023 Για το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου «Συνοπτική θεώρηση εκκλησιαστικής περιουσίας», θα μιλήσει σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου, στις 19:00, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας». Ο Θεοφιλέστατος μιλά στον Πάνο Αβραμόπουλο και την εκπομπή “Πνευματικοί Αντίλαλοι”. Διεξοδικότερα με αφορμή το βιβλίο θα αναφερθούν: στην θεσμική εκκίνηση...
28 Μαρτίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 11:29

Σήμερα στον Pemptousia FM: Παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την εκκκλησιαστική περιουσία

Διαδώστε:
Σήμερα στον Pemptousia FM: Παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την εκκκλησιαστική περιουσία

Για το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου «Συνοπτική θεώρηση εκκλησιαστικής περιουσίας», θα μιλήσει σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου, στις 19:00, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας».

Ο Θεοφιλέστατος μιλά στον Πάνο Αβραμόπουλο και την εκπομπή “Πνευματικοί Αντίλαλοι”.

Διεξοδικότερα με αφορμή το βιβλίο θα αναφερθούν:

στην θεσμική εκκίνηση των σχέσεων εκκλησίας-κράτους, με αφετηρία την ιστορική Συνθήκη των Καλτεζών στις 20 Μαίου 1821, οπότε και συνεστήθη η Πελοποννησιακή Γερουσία.

στην προπαρασκευή του αγώνα της εθνεγερσίας και την πρώτη γενναία οικονομική στήριξή του, από την εκκλησιαστική τότε περιουσία.

στην πολυεδρική προσφορά του έξοχου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και το αίτημα της εκκλησίας, για την σύσταση Αρχιερατικής Συνέλευσης.

στην απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας, προκειμένου να στηριχθεί οικονομι-κά το αρτιγέννητο ελληνικό κράτος, μετά την βαριά και απαραδειγμάτιστη 400-χρονη οθωμανική δουλεία.

Ακόμα θα μιλήσουν για τις συμβάσεις εκκλησίας πολιτείας και την προσπάθεια διευθέτησης του εκκρε-μούντος θέματος το 2018.

Μην χάσετε την εκπομπή σήμερα στις 19:00 στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων