29/03/2022 30/03/2022 Στην σημερινή εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος αναφέρεται στο μείζον εθνικό μας ορόσημο της 25ης Μαρτίου. Ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όπου οι Έλληνες ομοθυμαδόν αποτίναξαν τον βαρύν και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της οθωμανικής δουλείας. Αναφέρεται στους λογίους του έθνους που προπαρασκεύασαν την έγερση του σκλαβωμένου γένους. Στην συμβολή των διανοούμενων της διασποράς και τις επαναστατικές κινήσεις...
29 Μαρτίου, 2022 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 1:15

Στις 19:00: «Πνευματικοί Αντίλαλοι» με θέμα την 25η Μαρτίου 1821

Διαδώστε:
Στις 19:00: «Πνευματικοί Αντίλαλοι» με θέμα την 25η Μαρτίου 1821

Στην σημερινή εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος αναφέρεται στο μείζον εθνικό μας ορόσημο της 25ης Μαρτίου. Ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όπου οι Έλληνες ομοθυμαδόν αποτίναξαν τον βαρύν και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της οθωμανικής δουλείας.

Αναφέρεται στους λογίους του έθνους που προπαρασκεύασαν την έγερση του σκλαβωμένου γένους. Στην συμβολή των διανοούμενων της διασποράς και τις επαναστατικές κινήσεις στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και σε όλη την Ευρώπη, που προετοίμασαν τον αγώνα. Στην συμβολή του κλήρου κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα από τις μορφές του Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Συντονιστείτε ΑΠΟΨΕ στις 19:00 στο pemptousia.fm

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων