27/05/2024 27/05/2024 “Η παρουσία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, είναι για εμάς ο προάγγελος της Αναστάσεως”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον Pemptousia FM. Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο του οποίου το ιερό άφθαρτο σκήνωμα μεταφέρθηκε πριν...
27 Μαΐου, 2024 - 14:16

Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Pemptousia FM: “Η παρουσία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, είναι για εμάς ο προάγγελος της Αναστάσεως”

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος στο Pemptousia FM: “Η  παρουσία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, είναι για εμάς ο προάγγελος της Αναστάσεως”

“Η παρουσία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, είναι για εμάς ο προάγγελος της Αναστάσεως”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον Pemptousia FM. Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο του οποίου το ιερό άφθαρτο σκήνωμα μεταφέρθηκε πριν 100 χρόνια από την Καππαδοκία στο Προκόπι της Εύβοιας και φυλάσσεται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στο ομώνυμο Προσκύνημα το οποίο οποίο αποτελεί επίκεντρο για όλη την Ορθοδοξία.

Ακούστε την εκπομπή:


“Στην επέτειο των εκατό χρόνων από την έλευση του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία, ο Άγιος μας επεφύλαξε την μεγάλη συγκίνηση και χαρά, να υποδεχθούμε το δεξί του χέρι το οποίο έλειπε από το υπόλοιπο μυροβόλο και θαυματουργό άφθαρτο σκήνωμά του”, τονίζει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

“Ο Άγιος Ιωάννης δίνει συνεχώς σημάδια της δικής του παρουσίας. Μία παρουσία αγαπητική και ευεργετική. Η παρουσία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, είναι για εμάς ο προάγγελος της Αναστάσεως. Το άφθαρτο Λείψανό του είναι ακέραιο και ολοζώντανο. Ήταν άνθρωπος της υπομονής ο Άγιος. Του χάρισε ο Θεός αυτό το δώρο της υπομονής γιατί το ήθελε ο ίδιος”, πρόσθεσε.

“Ευχόμαστε να συναντηθούμε όλοι μας στην Βασιλεία του Θεού με τον Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο και να είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος της ζωής μας”, ευχήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων