11/10/2018 11/10/2018 Στις 27 Φεβρουαρίου άρχισε στην Πεμπτουσία ένα εκτενές αφιέρωμα στον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των είκοσι χρόνων από την ένθεη κοίμησή του. Το αφιέρωμα υπερέβη το διάστημα των τριών μηνών και τον αριθμό των τριάντα αναρτήσεων και έγινε με ενθουσιασμό αποδεκτό από τους φίλους της Πεμπτουσίας. Ο σεβαστός καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ....
11 Οκτωβρίου, 2018 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 14:22

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ένας διάπυρος λειτουργός του Υψίστου

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ένας διάπυρος λειτουργός του Υψίστου

Στις 27 Φεβρουαρίου άρχισε στην Πεμπτουσία ένα εκτενές αφιέρωμα στον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των είκοσι χρόνων από την ένθεη κοίμησή του. Το αφιέρωμα υπερέβη το διάστημα των τριών μηνών και τον αριθμό των τριάντα αναρτήσεων και έγινε με ενθουσιασμό αποδεκτό από τους φίλους της Πεμπτουσίας. Ο σεβαστός καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και πνευματικός πατέρας της Πεμπτουσίας Γέρων Εφραίμ, όχι μόνον επευλόγησε τοα αφιέρωμα, αλλά έδωσε την πρώτη ζωντανή συνέντευξη. Για τον λόγο αυτό, η Πεμπτουσία ολοκληρώνει τυπικά την πρωτοβουλία αυτή με συνέντευξη του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού για την βαθειά λειτουργική συνείδηση και βιοτή του Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον οποίον ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος τον χαρακτηρίζει ως «προστάτη των λειτουργών και των ιερέων». Επί της ουσίας η Πεμπτουσία θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το αφιέρωμα στον ηγαπημένο Παππού του Αγίου Όρους και με νέες συνεντεύξεις και κείμενα.

Πηγή: Πεμπτουσία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων