05/02/2022 05/02/2022 Για τη συμπλήρωση 100 ετών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, την επετειακή λίρα για το μεγάλο γεγονός της συμπλήρωσης ενός αιώνα αλλά και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας του βορείου κράτους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία». «Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς εδώ αλλά και προσωπικά...
05 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2022 - 10:03

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής

Για τη συμπλήρωση 100 ετών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, την επετειακή λίρα για το μεγάλο γεγονός της συμπλήρωσης ενός αιώνα αλλά και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας του βορείου κράτους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία».

«Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς εδώ αλλά και προσωπικά για εμένα ως Αρχιεπίσκοπο να εορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Βεβαίως υπήρχαν και Αρχιερείς και ιερείς που είχαν έρθει εδώ να εξυπηρετήσουν τον λαό, αλλά τώρα συμπληρώνουμε 100 χρόνια που είμαστε Αρχιεπισκοπή του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου σαν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Κάνουμε όσο είναι δυνατόν το καλύτερο, για να προσφέρουμε κάτι στο λαό, στην Εκκλησία και στη χώρα εδώ, να γνωρίσουν την Ορθοδοξία» ανέφερε αποκλειστικά, αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ακούστε την συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη

Στη συνέχεια προσθέτει για το θέμα της πανδημίας και τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία όπου οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες πουθενά, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο όπου παρέμειναν υποχρεωτικές, “Χαλαρώνουν τα μέτρα όμως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Μην ξεχνάτε ότι πριν από λίγους μήνες είχαν χαλαρώσει τα μέτρα και τι πάθαμε (σ.σ. ανέβηκαν τα κρούσματα)“, προσθέτει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας.

Τζόνσον: “Τεράστια η συνεισφορά της Ορθόδοξης Κοινότητας”

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος προσέφερε πριν από λίγο καιρό στον Πρωθυπουργό κ. Μπόρις Τζόνσον την επετειακή λίρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που εκδόθηκε επί τη συμπληρώσει εκατό ετών από της ιδρύσεώς της. Από την πλευρά του ο Βρετανός Πρωθυπουργός επισήμανε πριν από λίγες ημέρες την  τεράστια συνεισφορά της Ορθόδοξης Κοινότητας σε αυτή τη χώρα όπως είπε χαρακτηριστικά, “Εμείς πρέπει να ενημερώσουμε την Κυβέρνηση και το λαό ποιοί είμαστε και τί πιστεύουμε. Δεν είμαστε λίγοι Ορθόδοξοι χριστιανοί εδώ, είμαστε εξακόσιες χιλιάδες. Δεν είμαστε μόνο Έλληνες και Ελληνοκύπριοι. Εκκλησιάζονται πολλοί Ρουμάνοι σε εμάς, ορθόδοξοι Ουκρανοί αλλά και οι Ουαλοί, οι Βρετανοί και οι Σκωτσέζοι που έχουν γίνει ορθόδοξοι Χριστιανοί. Δόξα τω Θεώ, χαίρομαι γιατί σιγά σιγά ανεβαίνει ο αριθμός για εμάς εδώ στην Αγγλία” συμπληρώνει, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και καταλήγει αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τον προσεχή Οκτώβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων