08/11/2023 08/11/2023 Για την προσφορά της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στο Έθνος και την Εκκλησία μιλά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Καθηγούμενος αυτής, Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, το ιστορικό Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται εντός της πολύβουης πόλης των Αθηνών δίνοντας ανάσες πνευματικής δροσιάς και ελπίδας σε όσους καθημερινά...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 14:17

Ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος στο ope.gr για την προσφορά της Μονής Ασωμάτων Πετράκη στο Έθνος και την Εκκλησία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος στο ope.gr για την προσφορά της Μονής Ασωμάτων Πετράκη στο Έθνος και την Εκκλησία

Για την προσφορά της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στο Έθνος και την Εκκλησία μιλά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Καθηγούμενος αυτής, Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, το ιστορικό Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται εντός της πολύβουης πόλης των Αθηνών δίνοντας ανάσες πνευματικής δροσιάς και ελπίδας σε όσους καθημερινά το επισκέπτονται, εορτάζει. Ο Πανιεράτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα 350 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Μονής και σε όλα τα στάδια που αυτή διήλθε μέχρι να εγκατασταθεί στους χώρους της η έδρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε τα όσα ανέφερε στην αποκλειστική συνέντευξη και τα όσα είπε στο δημοσιογράφο του ope.gr Δημήτρη Στρουμπάκο:

Κάμερα: Δημήτρης Μπελεγρίνης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

Με αφορμή την ημέρα το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) παρουσιάζει μία όψη της Μονής. Αυτή της μεγάλης προσφοράς η οποία ξεκινά εδώ και τρεις και πλέον εκατονταετίες και ξεπερνά τα όρια της Αθήνας φτάνοντας έως την Αφρική και την Κορέα όπου Πατέρες της Μονής διηκόνησαν στην ιεραποστολή. “Μέχρι και σήμερα έχουμε δύο Πατέρες οι οποίοι είναι στην εξωτερική ιεραποστολή”, λέει ο Πανιερώτατος.

Σε χρόνια δύσκολα η Ιερά Μονή Πετράκη υπήρξε διαγγελέας των ζείδωρων διδαγμάτων της Εκκλησίας και με τη λατρευτική ζωή της πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους πιστούς. Η μεγαλύτερη προσφορά της Μονής έγκειται στο πνευματικό επίπεδο. Καθημερινώς τελείται η Θ. Λειτουργία, την οποία παρακολουθούν, όπως και όλες τις ακολουθίες, πολλοί πιστοί.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη, Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος μιλά στον Δημήτρη Στρουμπάκο και για το Σιγγίλιο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, του μαρτυρικού Πατριάρχη του Γένους που με τη θυσία του έλαβε τον στέφανο της Αγιότητας, με το οποίο κατακυρώνει τη μέριμνα της Μονής Πετράκη για τη Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων εν Αθήναις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων