04/04/2020 04/04/2020 Ο θανατηφόρος κορονοϊός “επελαύνει” στις χώρες της Ευρώπης που δίνουν μεγάλη μάχη απέναντι στη σύγχρονη μάστιγα. Στη Γερμανία παρότι τα κρούσματα είναι αρκετά, έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι λίγοι (σ.σ. συγκριτικά με τα κρούσματα). “Η Γερμανία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας του κόσμου. Οι Γερμανοί είναι...
04 Απριλίου, 2020 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 9:35

“Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα”- Ο Μητρ. Γερμανίας μιλά αποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
“Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα”- Ο Μητρ. Γερμανίας μιλά αποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία”

Ο θανατηφόρος κορονοϊός “επελαύνει” στις χώρες της Ευρώπης που δίνουν μεγάλη μάχη απέναντι στη σύγχρονη μάστιγα. Στη Γερμανία παρότι τα κρούσματα είναι αρκετά, έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι λίγοι (σ.σ. συγκριτικά με τα κρούσματα).

“Η Γερμανία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας του κόσμου. Οι Γερμανοί είναι περήφανοι για τον τόπο τους, έχουν φτιάξει ένα άριστο κράτος και βεβαίως είναι και πειθαρχημένοι”, αναφέρει αποκλειστικά και μεταξύ άλλων, στη χθεσινή τηλεφωνική του  επικοινωνία με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας, υπέρτιμος και έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος.

Παράλληλα προσθέτει για την Καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ που βγήκε χθες από την κατ’ οίκον καραντίνα, “Είναι μία πολύ έξυπνη γυναίκα, πολλοί Γερμανοί έχουν “βαρεθεί” να τη βλέπουν τόσα χρόνια στην τηλεόραση αλλά όταν φύγει θα λένε πού είναι η Μέρκελ”, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ιερών ναών και τα τρέχοντα έξοδά τους, “Εμείς εδώ δεν έχουμε περιουσία αλλά ούτε και κράτος να μας δίνει χρήματα, αλλά προέρχονται από τον εκκλησιασμό. Από τους πιστούς που προσέρχονται στην εκκλησία. Τώρα δεν έχουμε καθόλου έσοδα και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα” επισημαίνει ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ως επικεφαλής της εν λόγω Μητρόπολης.

Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων