28/09/2022 28/09/2022 Για την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για τα θύματα της Γερμανικής κατοχής, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ροβελίστης αλλά και γιατί τα θαύματα συνιστούν προσκλητήρια για μετάνοια μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και στον δημοσιογράφο του ope.gr,...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 8:46

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος στο ope.gr για την έννοια του θαύματος μέσα στην Εκκλησία και τη μετάνοια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος στο ope.gr για την έννοια του θαύματος μέσα στην Εκκλησία και τη μετάνοια

Για την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για τα θύματα της Γερμανικής κατοχής, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ροβελίστης αλλά και γιατί τα θαύματα συνιστούν προσκλητήρια για μετάνοια μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και στον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:


“Αφού λειτούργησα στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Κομποτίου, ενώπιον της εικόνας της Παναγίας Ροβελίστης, κατόπιν μετέβην στις Σελλάδες σε ένα μνημείο που υπάρχει και τελέσαμε μία επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές όλων αυτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό κατοχή” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος.

Στη συνέχεια προσθέτει, “Τα βιωτικά έρχονται και παρέρχονται. Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν σταματούν. Εκείνο το οποίο χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει κατά νου είναι ότι είμαστε περαστικοί από εδώ και πρέπει να φροντίσουμε για τις ψυχές μας. Έχουμε αυτές τις ευκαιρίες να μπορούμε να προσκυνούμε το εικόνισμα της Παναγίας που τελεί τόσα θαύματα, η Παναγία η Ροβέλιστα είναι πολλή θαυματουργή εικόνα”.

Ο δρόμος για να έρθουμε κοντά στο Θεό είναι ένας, η μετάνοια

«Τα σημεία μέσα στην Εκκλησία, τα θαύματα δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο παρά φανερώσεις της δυνάμεως του Θεού προκειμένου να έρθουμε κοντά σε αυτόν. Αλλά ο δρόμος για να έρθουμε κοντά στο Θεό είναι ένας, είναι η μετάνοια. Τα θαύματα οφείλουν να μας οδηγούν σε συντριβή. Πολλές φορές διαπράττουμε αμαρτίες, πέφτουμε σε ατοπήματα, παρακαλάμε το Θεό όταν έρχονται τα δύσκολα, όμως πρέπει να θυμόμαστε αυτό το οποίο διαβάζουμε πάλι στο Ιερό Ευαγγέλιο ότι: «Το χρηστόν του Θεού εις μετάνοιαν σε άγει» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Συγκίνηση κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα

Αναλυτικότερα, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Κομπότι Άρτης, όπου φιλοξενείται αυτές τις ημέρες η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ροβελίστης, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος το πρωΐ της Κυριακής Α’ Λουκά, 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα θαύματα συνιστούν προσκλητήρια για μετάνοια».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Σελλάδες Άρτης, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των, υπό των Γερμανικών Δυνάμεων Κατοχής, φονευθέντων Σελλαδιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Μητροπολίτης Άρτης λειτούργησε ενώπιον της Παναγίας Ροβελίστης και τίμησε τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων