18/12/2021 20/12/2021 Για τις δυσκολίες και τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ιεραποστολικού του έργου στο μακρινό Μαλάουι, χώρα της Νοτιοανατολικής Αφρικής μίλησε στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Παπαποστόλου. «Επισκέφτηκα δεκαεννέα κοινότητες, ακόμα και σε κάποια παρεκκλήσια ενοριών τα οποία είναι παράγκες φτιαγμένες από λάσπη όπου πηγαίνουν εκεί...
18 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 22:48

Ιεραποστολή στο Μαλάουι – Συγκλονιστικές εικόνες

Διαδώστε:
Ιεραποστολή στο Μαλάουι – Συγκλονιστικές εικόνες

Για τις δυσκολίες και τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ιεραποστολικού του έργου στο μακρινό Μαλάουι, χώρα της Νοτιοανατολικής Αφρικής μίλησε στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Παπαποστόλου.

«Επισκέφτηκα δεκαεννέα κοινότητες, ακόμα και σε κάποια παρεκκλήσια ενοριών τα οποία είναι παράγκες φτιαγμένες από λάσπη όπου πηγαίνουν εκεί οι Αφρικανοί αδελφοί μας και κάνουν λειτουργίες, προσεύχονται, μελετούν την Αγία Γραφή και γίνεται Ιεραποστολή» ανέφερε με συγκίνηση και μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Παπαποστόλου προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα (σ.σ. έμεινε και σε δωδεκαήμερη προληπτική καραντίνα αφού ήρθε από χώρα της Νοτίου Αφρικής).

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά να δώσει στους Αφρικανούς και έχει αγκαλιάσει όλες τις αφρικανικές παραδόσεις, την τοπική γλώσσα αφού έχουν μεταφραστεί η Θεία Λειτουργία, Ύμνοι, το Μηναίο, οι Παρακλητικοί, τα βιβλία της Εκκλησίας μας. Είναι για εμάς μία πολύ σημαντική πηγή δύναμης η πίστη αυτών των ανθρώπων. Ο Θεός είναι μία ‘‘ζωντανή’’ υπόθεση στην Αφρική που δεν είναι στην Ευρώπη. Μπορεί να δεις ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι τους κανένα βιβλίο αλλά έχουν μία Βίβλο. Δεν υπάρχει κανένα άλλο χαρτί μέσα στην παράγκα που είναι φτιαγμένη από λάσπη» συμπληρώνει με έμφαση ο π. Χρύσανθος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο π. Χρύσανθος βρέθηκε για ιεραποστολικό έργο στην Αφρική, με την πρώτη να είναι πέρυσι όπου διέμεινε τρεις μήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω ιεραποστολικό έργο έλαβε χώρα με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και την άδεια του τοπικού Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων