16/11/2021 16/11/2021 «Η Εκκλησία και οι χώροι λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία. Δεν απαιτείται ούτε διαγνωστικός έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας. Οι χώροι λατρείας έχουν εξαιρεθεί από αυτούς τους περιορισμούς γιατί θεωρείται ως αναγκαία (σ.σ. η Εκκλησία) για την ψυχική υγεία των ανθρώπων» ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2021 - 13:34

Αυστρίας: “Η Εκκλησία και οι χώροι λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία. Δεν απαιτείται ούτε διαγνωστικός έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας”

Διαδώστε:
Αυστρίας: “Η Εκκλησία και οι χώροι λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία. Δεν απαιτείται ούτε διαγνωστικός έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας”

«Η Εκκλησία και οι χώροι λατρείας εξαιρούνται του lockdown στην Αυστρία. Δεν απαιτείται ούτε διαγνωστικός έλεγχος, μόνο η χρήση μάσκας. Οι χώροι λατρείας έχουν εξαιρεθεί από αυτούς τους περιορισμούς γιατί θεωρείται ως αναγκαία (σ.σ. η Εκκλησία) για την ψυχική υγεία των ανθρώπων» ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (OPE.GR) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη όσον αφορά στο lockdown -προς τους μη εμβολιασμένους- που τέθηκε σε ισχύ από χθες στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

“Η σύστασή μας είναι, εφόσον τα τεστ είναι δωρεάν στην Αυστρία, οι κληρικοί και οι πιστοί να τα κάνουν την Παρασκευή ή το Σάββατο το πρωί για να είμαστε σίγουροι ότι θα προστατέψουμε τον αδελφό. Βέβαια εκεί που είμαστε αυστηροί είναι η χρήση μάσκας” προσθέτει ο Σεβασμιώτατος και συμπληρώνει σε σχετικό ερώτημα για το ποσοστό των Ελλήνων που έχει εμβολιαστεί, “Θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοντά στο εθνικό ποσοστό της Αυστρίας γύρω στο 65%-70%”.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι πολίτες τίθενται από χθες σε εθνικό lockdown στην Αυστρία όπως προαναφέρθηκε, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει την αύξηση των κρουσμάτων. Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων