06/07/2022 06/07/2022 Για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που απασχολεί την εκκλησιαστική επικαιρότητα μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παπαναστασίου είχε συνάντηση την Τρίτη (σ.σ χθες) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, όπου ετέθη, μεταξύ άλλων, το θέμα με...
06 Ιουλίου, 2022 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 11:08

Δήμαρχος Αγρινίου στο ope.gr: “Υπερπολλαπλάσιος ο πληθυσμός ο οποίος θέλει τη διχοτόμηση”

Διαδώστε:
Δήμαρχος Αγρινίου στο ope.gr: “Υπερπολλαπλάσιος ο πληθυσμός ο οποίος θέλει τη διχοτόμηση”

Για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που απασχολεί την εκκλησιαστική επικαιρότητα μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παπαναστασίου είχε συνάντηση την Τρίτη (σ.σ χθες) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, όπου ετέθη, μεταξύ άλλων, το θέμα με τον Δήμαρχο Αγρινίου να διαμηνύει ότι «θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης».

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν το έβαλαν το θέμα μαζί με το άλλο νομοσχέδιο για τους Ιερείς και τη μισθοδοσία τους (σ.σ. οργανικές θέσεις των κληρικών). Δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό η Κυβέρνηση που είναι ένα αίτημα του 1951! και δεν κοστίζει χρήματα;” αναφέρει αρχικά και με έμφαση ο κ. Παπαναστασίου και συμπληρώνει, “Στείλαμε επιστολή τέσσερεις δήμαρχοι (σ.σ. Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας) στον Πρωθυπουργό που ουσιαστικά εκφράζουμε το 80% του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας στη λογική ότι πρέπει να ακολουθήσουμε της πρόταση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι ένα αίτημα του 1951, βρήκα απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου τόσα πολλά χρόνια ζητιέται να υπάρξει ξεχωριστή Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο”.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις με τη μη διχοτόμηση τονίζει, μεταξύ άλλων και χωρίς περιστροφές, “Θα δημιουργηθούν αντιδράσεις εκεί που δεν έγινε σεβαστή η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση, η Κυβέρνηση θα έχει θέμα γιατί εδώ είναι υπερπολλαπλάσιος ο πληθυσμός ο οποίος θέλει τη διχοτόμηση”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνάντηση της Τρίτης 5ης Ιουλίου που προαναφέρθηκε παρόντες ήταν και οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανίας), Άννα Παπαδημητρίου (Πιερίας) και Γιώργος Αμανατίδης (Κοζάνης) καθώς και κομματικά στελέχη. Στη συνέχεια προσήλθε και ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων