09/07/2022 09/07/2022 Για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που απασχολεί την εκκλησιαστική επικαιρότητα μίλησε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. “Η δική μας άποψη είναι ότι ως επαρχία Θέρμου μπορεί να αποτελέσει τμήμα της Μητροπόλεως Ναυπάκτου δεδομένου ότι οι δήμοι Ναυπάκτου και Θέρμου είναι...
09 Ιουλίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 21:33

Δήμαρχος Θέρμου: «Το πολιτικό κόστος φοβούμαι ότι θα είναι μεγαλύτερο αν δεν γίνει η διχοτόμηση παρά αν γίνει»

Διαδώστε:
Δήμαρχος Θέρμου: «Το πολιτικό κόστος φοβούμαι ότι θα είναι μεγαλύτερο αν δεν γίνει η διχοτόμηση παρά αν γίνει»

Για το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που απασχολεί την εκκλησιαστική επικαιρότητα μίλησε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

“Η δική μας άποψη είναι ότι ως επαρχία Θέρμου μπορεί να αποτελέσει τμήμα της Μητροπόλεως Ναυπάκτου δεδομένου ότι οι δήμοι Ναυπάκτου και Θέρμου είναι όμοροι. Αυτό το έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές με κοινά συμφέροντα και βεβαίως εμείς συμφωνούμε με τη διαποίμανση της Μητροπόλεως υπό τον σημερινό Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο” αναφέρει αρχικά ο κ. Κωνσταντάρας και συμπληρώνει μεταξύ άλλων για το θέμα, “Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει μία τεράστια γεωγραφική έκταση. Το Αγρίνιο είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με 100.000 ανθρώπους πρέπει να αποχτήσουν Μητρόπολη, να είναι έδρα Μητροπόλεως αλλά και το Μεσολόγγι να συνεχίσει να έχει έδρα Μητροπόλεως. Η διχοτόμηση υπηρετεί όλους τους στόχους, της καλύτερης διαποίμανσης και της ορθολογικότερης γεωγραφικής διαίρεσης σε εκκλησιαστικό επίπεδο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διχοτόμηση της Μητροπόλεως”.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις αν δεν υπάρξει τελικά η διχοτόμηση τονίζει, μεταξύ άλλων, “Είναι πολλαπλάσιος ο πληθυσμός που θέλει τη διχοτόμηση, έχει ωριμάσει αυτό το ζήτημα, δεν είναι ένα ”πυροτέχνημα” της τελευταίας στιγμής… Πρέπει η Εκκλησία και η Πολιτεία να προχωρούν αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος που φοβούμαι ότι θα είναι μεγαλύτερο αν δεν γίνει η διχοτόμηση παρά αν γίνει”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων